Inga - Släkten är bäst!

I helgen har vi varit i Hassela där vi varit med om årets stora händelse: Wirén Open, en prestigefylld släktgolftävling som återkommer varje år. Vinnaren av tävlingen får den stora äran att anordna nästa års golftävling.

Förra året vann Thomas och det var han och Helena som bestämde att årets golftävling skulle hållas i Hassela. De hade ordna perfekt boende i ett stort hus på Hassela Sportcentrer. Huset innehöll bl a 20 dubbelrum så om vi ville kunde vi alla ta chansen att få sova ostört några nätter. När jag nämde detta kommenterade en av mina morbröder: "men ni är ju nästan nygifta!" och tänkte väl att Einar och jag borde stänga in oss i vårt lilla rum och "romantisera" som nygifta gör, hela helgen. Nu är det ju faktiskt 31 år sedan vi gifte oss...

Golftävlingen hölls på Hasselakollektivets golfbana på lördagen. Vi hade en enorm tur med vädret. Veckan innan var det ju lite si och så med väderleken men till helgen sken det alltså upp och vi slapp plocka fram regnkläder och paraplyer och istället var det lätta sommarkläder som gällde. 

Efter lite uppvärning på driving-ranchen ....



.... bar det iväg ut på banan, alla lika förväntansfulla. Vem skulle bli årets vinnare? Kanske skulle det vara just min tur i år?!  Så blev inte fallet. Jag hade lite otur, vilket är ganska vanligt i spelet golf! Den som hade turen på sin sida var i år moster Eivi. Hon blir alltså den som får arrangera nästa års Wirén Open.



Wirén Opens totalvinnare Eivi Wirén och morbror Dan Wirén, vinnare herrklassen,
iförda vinnartröjor från sponsorerna!

Väl tillbaka i Sportcentret pustade vi ut efter den hårda kampen. Några vilade någon timme, andra bastade och de som blivit utsedda att laga maten till banketten drog sig in i mot köksregionerna där de svingade sina trollspön och vips stod en utsökt middag serverad bestående av melon och parmaskinka till förrätt och inkokt lax med goda såser och grönsaker till huvudrätt.  Till efterrätt bjöds en härlig kaka dekorerad med blåbär och hallon. Men innan dess var det naturligtvis drinkdags. Här kan ni få se Dan och Berits drinkbord som inte gick av för hackor!

 



Närbild på moster Berits drinkbordsdekoration

Släkten växer, sakta men säkert... I år var lilla Vilma med för första gången. Hon låg i mamma Ullis mage vid förra årets släktgolf i Ljusnedal. Hon fann sig väl till rätta med släkten i Hassela. Detta är bara början...



Vilma med farmor Margaretha



Vilma

Här följer lite "vimmelbilder" från lördag kväll:



Arrangör av 2008 års Wirén Open, Thomas Nässén, med sitt golfpris.



Nöjd med tredjeplatsen i damklassen.



Helena med pappa Ove



Anna-Karin och morbror Leif



Ullis och Johan

Efter en trevlig middag placerade vi oss framför TV-apparaten där vi fick beskåda dagen i repris då kusin Erik hade dokumenterat/filmat och fotat godbitar från golftävlingen. Troligtvis kommer DVD:n att bli en bestseller till jul!

Tack Thomas, Helena och även Ove och Anna-Karin som varit med på ett hörn! Hela arrangemanget var av toppklass!

På hemväg från Hassela i dag hälsade vi på hos mor och far i Ljungaverk.



Erik med mormor Siv



Einar med svärfar Sven


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0