Lena- SEMESTER! ! ! !

Har nu kommit hem från en veckas skön semester!
Vi började förra lördagen med att packa, handla och var iväg vid 21 tiden på kvällen.
 Vi hade inga direkta planer utan tänkte åka lite på känn och efter väder. Första stoppet var iaf ragvaldsnäs. Ett bra utgångsläge. Vi installerade oss i Maries stuga när vi kom fram runt midnatt. Delade på en flaska rött vin för att fira in semestern och sen var det sängen som lockade stort.
Vi vaknade av att regnet slog mot rutorna, kollade väderleksrapporten och det verkade inte bli nå vidare väder i landet de närmsta dagarna. Jag ringde ett samtal till Siljaline och de hade kryssnings-hytter lediga till Helsingfors samma dag (söndag) kl 17. Vi hade inte råd att tveka då min semester bara varade i 1 vecka så vi skyndade oss att sätta barnen i bilen mot nya äventyr. Bilresan gick bra, Liam pratade om kapten samanlagt 45 min och gabriel ville lyssna på sin favoritlåt lika länge sen sov de resten av tiden.
Istockholm var det varmare men mulet. Vi parkerade bilen, checkade in och var nu ombord!


Pojkarna var helnöjda! De försökte vinka till kapten Liam blev lite förvirrad och frågade om vi inte var i stockholm?! Och däck har bara bilen?!

Vi fick en mysig liten hytt som vi snabbt försökte göra oss hemmastadda i. Gabriel vägrade till en början att gå på toaletten för den luktade blä, men nöden har ingen lag.....

              

Söndag kväll tog vi och åt oss en god bit mat i restaurangen mitt emot miniland (där kunde barnen hoppa i bollhav, leka, rita, busa, spela tvspel, kolla på tecknad film mm.) så när Liam och Gabriel ätit klart kunde de springa över till "lekrummet" och vi kunde se dom från vårt bord. Mycket smidigt då vi kunde avnjuta måltiden i lugn och ro.


pennor och papper medans de väntar på maten

     
Barnen hade ätit klart innan vi fick maten.

Promenad på däck
       

Innan vi for från ragvaldsnäs fick pojkarna 50:- var av Morfar Einar. Lappen var de väldigt rädda om. På båten fick de äntligen köpa sig en varsin leksak och de bad mig ta kort på åken.
  

På kvällen berättade vi för killarna att vi skulle på ett ställe i Helsingfors där man kunde titta på hajar och andra fiskar.
Gabriel bläddrade i brochyren tills han somnade. Det behövdes ingen saga den här kvällen.

 

Vi vaknade 7 på måndagsmorgonen. Jag och pojkarna klädde på oss och gick ur hytten för att checka ut ett bra ställe att äta frukost på medans Johan fick sova några extra minuter. När vi väl bestämt oss och skulle hämta Johan insåg jag att vi inte ställt om klockan och att frukosten skulle sluta serveras om 20 minuter!!!! 9 finsk tid. När vi väl tagit oss till hytten och fått liv i Johan var det för sent. Vi fick äta baner och några russinpaket innan vi gick iland.
Humöret var inte det bästa på någon av oss när vi väl kom fram på seaworld. Vi hittade en kass restaurang bland andra kassa restauranger och beställde in mat som inte heller var bra men i det här läget gick vad som hellst ner.
  

Gaberiel Hittade Nemo



Sen bar det iväg tillbaka till båten med spårvagn


Väl på båten fick pojkarna (mest Johan) gå på pirat-skattjakt.
   


Liam du har gylfen öppen!!     Vadå?                          Ska bara.......
                                     

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0