Inga - Glöggprovning

Det spelar ingen roll vilken veckotidning man än öppnar i dessa tider så nog har de ett reportage på tema Glögg! Det är glöggtester, hur man gör sin egen glögg, glöggfester m m. Efter att ha läst några artiklar och tittat på bilder från olika trevliga glöggfester beslöt vi oss för att ordna en "Glöggprovningsfest" i all enkelhet. Festen inleddes kanske i enklaste laget då Einar hittat på att vi skulle bjuda på första glaset glögg i vårt kommande vardagsrum, d v s ute på hygget där vi ska bygga nytt hus nästa sommar! Einar körde upp en väg med 4-hjulingen (eftersom vi har ca 4 dm snö nu) som vi kantade med maschaller fram till tomten. Gårdagskvällen var ju fantastiskt klar och fin. -7 grader och så vindstilla att ljuslågorna från kandelabern knappt fladdrade till!


Alf, Örjan och Einar


Observera auran kring fru Larsson! (Eller kan det vara reflexvästen?)





Då gästerna tyckte att vi hade en lite väl "luftig" salong och dessutom svårt att hitta till toaletten beslöt vi oss för att fortsätta glöggprovningen i gammelhuset...


 Maggan, Örjan, Elisabeth och Alf


Nisse fick en ny kompis i går kväll...

När man blir sugen på att träffa vänner men inte har så mycket tid är glöggfest att rekommendera. Lite glögg, pepparkakor, några röror att breda på kakorna (Tack Lena för recepten!) och diverse andra tilltugg... Man behöver inte krångla till det. Huvudsaken är att man träffas och har en trevlig stund tillsammans.

F ö kan jag berätta att vi har nu -15 grader så idag borde isen lägga! Vi ser fram emot en tidig öppning av isvägen i år!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0