Acapulco

Tredje dagen i Acapulco som ar mucho, mucho storre an vad vi kunnat ana. Har bor nara en milj innevanare och med turisterna blir det en pulserande storstad som aldrig sover. Fam Gallos hus ligger dock i ett lugnt sommarhusomrade i utkanten omgardat med stangsel och bevakat av vakter dygnet runt. Huset har tre sovrum, vardagsrum, kok och en mysig terass. Utanfor en stor tradgard med pool for ca 15 hus samt en padeltennisbana som ar mindre an en vanlig tennisbana och med vaggar. Dar spelar Gallo och Einar tennis pa liv och dod. Just nu ar det bara vi har eftersom det ar lagsasong sa vi har poolen och tennisbanan for oss sjalva! Om ni har varit lite oroliga betr hur vi skulle klara oss utan hembitrade sa kan jag lugna er! Vi far hjalp med disk och sangar aven har.


I gar kvall akte Gallo, Einar och jag in till stan for att kopa bussbiljetter till Puerto Escondido och samtidigt titta pa de galna Mexicanarna som dyker fran den beromda klippan La Quebrada. Det var 6 st denna gang som hoppade, en hoppade fran 35 m och de andra fran lagre hojder, bl a en liten kille som kan ha varit runt 12 ar! Nar vi kom dit parkerade vi utanfor ett hus och mannan som agde huset lovade att titta till bilen. Nar vi kom tillbaka berattade han att han hade dykt tidigare men blivit skadad i ryggen vid ett tillfalle nar det var kraftig storm och var tvungen att sluta. Han berattade att dykningen hade gjort honom sa rik att han kunde kopa huset han bodde i! De dyker fyra ggr per dag och efter varje dykning far de pengar av publiken. Detta har pagatt varje dag sedan 1932.  Det var verkligen sevart men helt galet!

Nar vi akte hit i onsdags tog det oss mer an 1,5 tim att komma ur Mexico City. Trafiken ar ett verkligt problem dar. Buss- och tunnelbanenatet ar daligt utbyggt sa de flesta maste ha bil och med 18 milj manniskor sa..... Det blir trangt. Ofta far de aka till jobbet tva timmar innan de borjar arbeta och sedan vanta ett par timmar innan det ar mojligt att aka hem! Det blir langa dagar.

Under bilresan fick vi se den levande vulkanen Popocatepetl som passade pa att puffa ut lite rok nar vi passerade, och aven den doda vulkanen Iztatzihuatl (vilka harliga namn). Vi akte genom odlade omraden, oken och regnskog innan vi slutligen efter 4 tim kom till Acapulcu.

Vi frukosten i morse ringde Gallos pappa och berattade att Gallos bil som ar parkerad utanfor huset i Mexico City hade fatt en ruta inslagen. Fronten pa radion var redan borttagen och inget annat fanns i bilen sa det var verkligen onodigt!

Temp har ca 30 grader...




Kommentarer
Postat av: Maria och Bosse

Åh vad ni verkar ha det härligt. Här är det snöslask, grått och trist ( visst är det sådant ni vill höra). Kul att läsa er blogg, håller med Liam
vill se bilder på Inga också.
Kram Maria och Bosse

2008-03-10 @ 21:27:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0