¡Hola amigos!

Fredag kvall

Efter en lang resa (9 tim till New York, 5 tim vantan, 5 timmar till Mexico City) kom vi antligen fram till Mexico. Gallo och Isaac (som ocksa har halsat pa hos Petter och oss i Sverige) kom och motte oss pa flygplatsen och det blev forstas stora kramkalaset som sedan fortsatte hemma hos fam Gallo nar vi traffade Gallos foraldrar for forsta gangen. Gallos mamma Maru hade tagit engelska lektioner under vintern for att vi skulle kunna konversera under vart besok och hon var lite spand pa hur det skulle ga men det var inga problem alls... Gallos pappa Francisco kan ocksa en del engelska. 

Fam Gallo med hunden Cirilo bor i ett stort, vackert hus med en liten tradgard pa innergarden och Einar och jag far bo i ett fint rum med tillhorande badrum! Vi kan inte ha det battre. Maru hade placerat ett stor bukett blommor pa ett bord och skrivit ett jattefint valkomstkort sa vi kande oss verkligen valkomna. Har brukar Petter bo nar han ar pa besok i Mexico City. Vi forstar nu varfor Petters vistelser har blir langa! Trevlig familj, god mat och en hushallerska som baddar sangen och stadar!

Efter ett par timmar var vi tvungna att saga godnatt. Vi hade ju Sverigetid i kroppen, d v s klockar var da ca 9 pa morgonen for oss sa vi var ganska utmattade.

Lordag morgon

Full fart i koket nar vi vaknade. Maru hade varit pa affarsresa i norra delen av Mexico och kopt med sig Mexicos basta Tamales for att bjuda oss pa. Vilken frukost!  Under frukosten bestamde vi att vi skulle besoka lordagsmarknaden i San Angel som fran borjan var en liten by utanfor Mexico City men som nu har vaxt ihop med stan.  Vi vandrade omkring dar nagra timmar och at sedan lunch pa en av Mexico Citys basta restauranger. Det ar en gammal hacienda med en innergard dar vi fick sitta och vanta innan vi fick bord inne i restaurangen. Garden var fylld med blommor av alla de slag, vackra skulpturer och en fontan. Dar blev vi serverade tequila och margarita (naturligtvis) och Maru upptackte att hennes engelska hade blivit mycket battre pa en kort stund! Jag kunde bara halla med, vi forstod varandra utmarkt. Maten var utsokt med perfekt service. Nar vi satt dar och njot av tillvaron ringde Petter fran Uruguay pa Gallos telefon for att hora att vi var valbehallna framme. Lite konstigt kandes det att han var dar och inte har!

Pa kvallen kom Gallo jr:s syster Maria pa besok med man, Memo och dotter Julieta som maste vara det nast sotaste barnet pa jorden . Det var roligt att fa traffa dem efter att  ha hort talas om dem och sett dem pa kort. Det lilla trataget som jag kopt pa Gaupa i Ostersund blev mycket populart, i alla fall tyckte foraldrarna att det var fint. Julieta ar nu 1 1/2  ar och ska fa ett syskon om en manad!

Senare pa kvallen akte vi till Gallos hus som han nyligen har hyrt tillsammans med tva kompisar. Ett hus i tre plan dar vi mest blev imponerad av takterassen med tillhorande rum dar vi redan har bokat in oss till nasta besok.  Dar traffade vi ytterligare en kompis till Petter, Carlos, som vi inte traffat forut.

Sondag

Sovmorron och sedan en harlig Mexicansk frukost bestaende bl a av chilaquiles. Gallo skjutsade oss  hem till Agustin dar vi bodde nagra dagar forra aret och dar Petter bodde nar han jobbade har 2000.  Han bor ocksa i ett stort hus tillsammans med sin mamma Berta som nu ar 87 ar. Hon ar pigg och rask i kroppen men dement. Hon har anda en underbar humor och mycket gott humor. Hon har varit tandlakare tidigare (hennes antika tandlakarstol star i vardagsrummet!) och forra aret ville hon garna hjalpa oss med vara tander, om vi skulle fa nagra problem. Sjalv har hon inga tander alls! Det var roligt att traffa Agustin igen och han berattade mycket om Mexico och visade oss nagra fina bilderbocker, bl a fran Merida. Han kan det mesta om Mexicos historia.

Vi hade bestamt traff med Nachos foraldrar Mayis och Nacho S:r sa de kom hem till Agustin och hamtade oss och vi akte till en restaurang i den nordvastra delen av stan. Vi hade en mycket trevlig middag tillsammans. Mayis ar ju engelsklarare sa dar ligger man lite i la nar det galler sprakkunskaperna. Deras son Rodrigo dok ocksa upp vid middagen. Nacho jr ar nu i London och ska plugga dar ytterligare ett ar och Mayis och Nacho Sr skall aka och halsa pa hos honom till pask. Efter middagen tog Nachos med oss pa en biltur runt Mexico City sa nu har vi sett ungefar 1/4 av stan!

Till mina arbetskamrater som foljt mina shoppingbestyr under den senaste manaden kan jag bara saga att alla presenter jag kopt foll i god jord. Jag hade ju ocksa med mig en jatteforpackning ljus fran Ikea till Maru som blev speciellt uppskattad. Tva ganger under flygresan har jag fatt plocka ur mitt handbagage for att visa upp Ikea-ljusen! Tullgubbarna har nog undrat varfor man reser over halva jordklotet med 50 ljus i handbagaget. Som tur var upptacktes inte de 2,5 kg Extrasaltat Bregott som vi hade med till Gallo!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0