Makens inhopp i Ingas blogg

image44


Ni kanske undrar varfor och vad jag kan tillfora har. I brist pa initiativkraft att gora en egen blogg och att Inga redan har en del lasare som jag kan snylta pa kan Ni lasa nagra rader som kan sammanfattas under foljande huvudrubrik och underrubriker:
 
Why in the Heck are we living in Sweden?
- Vader/klimat
- Pengar/forsorjning
- Spraket
- Vanor/ovanor
- Vanner, bekanta
- Familjen

Vader/klimat

Ni som tror att vader som standigt paminner om den basta julimanad vi nagonsin haft i Sverige i mannaminne endast ar positivt - Ni ska veta att Ni ar ratt ute. Tio manaders hogtryck och +28 i luften och med 25 grader i vattnet avloses av tva manader med lite ostadigare vader och nagra grader mindre varmt i luft och vatten. Inte underligt att man aldrig pratar vader och temp sinsemellan pa dessa breddgrader. En gammal hederlig tempmatare kallas for Gringopafund och ar val den mest meningslosa uppfinning nagonsin.

Finns det da nagra nackdelar med detta klimat? Just nu stors jag av en tradgardsarbetare, en man som krattar lov vid altanen dar jag sitter. Lov och annat rat faller standigt fran traden pa den tatbevuxna tomten dar var hyrda stuga ligger. Har ar det alltsa inte hostlov som faller utan en standig nedskrapning. Kan ju vara trevligt med lite sallskap men kan ju aven vara lite jobbigt om man spontant skulle vilja visa stjarten i nagot fonster... Att inte kanna av hur arstiderna vaxlar och sakna ett givet samtalsamne ar ju forstas synd -  men det finns ju sa mycket annat att prata om.

1-0 till Mexico.


Pengar/forsorjning

For livets nodtorft och lite till kravs ju som bekant en del pluringar. Nu ar det ju inte de stora inkomsterna man klarar sig pa utan de sma utgifterna som galler. Inkomsterna ar valdigt ojamt fordelade i detta land. Jag skulle tro att 10 % av befolkningen tar hand om 90 % av inkomsterna. En maid (piga) eller tradgardsfixare kan ga los pa en svensk hundralapp per dag. Nar det galler det sociala skyddsnatet ar man helt beroende av arbetsgivarens valvilja. Blir man t ex sjuk eller gravid far man vara tacksam for ekonomiskt stod. Sadan forsorjning ar alltsa inte att tanka pa. Att dra in stalar som forsaljare pa stranderna eller dyligt har vi sett alltfor manga misslyckade exempel pa.

Att kunna forsorja sig pa sin hobby ar ju fa forunnat, det vore ju det allra basta. Har blir fiskegubbarna formligen overfallna av spekulanter pa fangsten. Jag har ju alltid legat bra till hos gamla tanter som hor till majoriteten av spekulanterna, succen borde vara given... Skulle man dessutom foradla fisken sjalv, vilket inte verkar vara uppfunnet har an skulle det vara en god fodkrok (Det enda som ar nagorlunda dyrt pa restaurangerna ar fisk.) Dessutom betraktar jag de fisknat som anvands som stela och ofiskliga jamfort med vara. Bensinen kostar bara
4 kr/liter - inget att fundera pa.

2-0 till Mexico.  

P.S Det finns ingen golfbana i byn, det far bli reservplanen.

Fortsattning foljer.

Kommentarer
Postat av: Victor

Det räcker med att flytta till göteborg för att man ska sluta prata väder...
Blir grymt sugen på att skita i allt här hemma när ni verkar ha det så skönt där borta. Behöver du en skeppare så kommer jag på stört! / Victor

2008-03-20 @ 17:52:43
Postat av: David

Hej! Kul att ni har det bra där nere. Fan jag visste inte att du var en sådan bra skribent svärfar. Hälsa Inga!

2008-03-21 @ 17:20:36
URL: http://justpause.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0