Resebloggavslut

I tisdags kväll bjöd Andreas oss på avskedsmiddag. Han hade i tryckande hetta letat en lamplig restaurang för detta hela dagen genom att åka taxi runt stan! En aning besviken var han nar vi kom till hans hotell på kvällen eftersom han inte hade hittat någon bra restaurang. Vi beslöt oss då att stannar där vi var och hotellets trevlige ägare Steve blev glad för det och gjorde det så trivsamt det bara gick på terrassen i solnedgången. En härlig kväll blev det!

image61
Andreas och Steve

Morgonen efter åkte vi tre ut på fisketur. Vi hade tur denna gång och fick se delfiner, sköldpaddor, fjärilsfiskar och VALAR!  Dessutom var det nu min tur att ta upp storfångsten! Fisken var större än Einars förra veckan men det vill han inte hålla med om. Einar strulade till filmningen så nu finns det inget bildbevis men vad han än kommer att säga till Er så var MIN fisk större!

image62

När vi kom i land på eftermiddagen tog vi adjö av Andreas som skulle åka direkt till flygplatsen. Vi lovade varandra att hålla kontakten och hoppas kunna träffas i sommar då han kommer till Norge.

På kvällen var vi bjudna på drink till våra trevliga grannar på klippan. De har hyrt en hus i kolossalformat som är svårt att beskriva, det måste upplevas. Eftersom vi alla skulle resa dagen därpå och hade en del att stå i blev det en tidig kväll. Vem vet, kanske ses vi på klippan om något år!

image63
Från höger Tom Rodrigues med fru Cheryl Owen och hennes syster Shelley Drilling  som varit på besök sista veckan.

Sheila, vår hyresvärdinna, som bor i ett hus mitt emot vår "stuga", bjöd in oss på god lunch tillsammans med Gina innan vi skulle resa. Huset är vackert inrett precis som de andra husen som hon hyr ut. I bottenvåningen har hon en lektionssal för sina elever. Efter lunchen utbyttes små presenter och dessutom bytte Gina sin Puerto Escondido T-shirt mot Einars Sverigetröja! Båda mycket nöjda med bytet! Gina var uppspelt för hon hade fått ett förhandsex av en amerikansk resetidning där hon var intervjuad. (I´m in an american magazin!!!) (När vi mellanlandade i New York dagen därpå, köpte jag tidningen där!) Gina var sedan snäll och skjutsade oss till flygplatsen.

På kvällen kom vi till Mexico City och hade ännu en rolig kväll med fam Gallo. Marus mor 82 år och i sina bästa år, hade anslutit sig för att träffa oss. Vilken kvinna! Frispråkig (talade engelska!) och rolig. Även Isaac kom dit under kvällen.

image64

image65
Gallo och Isaac.

Några timmars sömn fick vi innan det var dags att ta taxin ut till flygplatsen kl 05.00.

Hur avslutar man en reseblogg efter en månads drömresa? Vi måste förstås tacka alla människor som vi mött under dessa fyra veckor som har gjort resan till ett minne för livet men först och främst tack till Petter och Gallo som träffades för många år sedan och blev bästa vänner. Tack även till kattvakterna och husockupanterna (tack för att vi fick komma tillbaka) och läsarna av bloggen. Om Du är ute och reser, skriv en blogg och ge oss adressen! Det har varit roligt att få dela med sig av upplevelserna och tankarna. Tack för oss.


Kommentarer
Postat av: bettan s

Välkommen hem o tack för roande läsning,

Bettan o Örjan S

2008-03-29 @ 16:27:26
Postat av: Petter

Där ser ni att ni klarar utan mig nu..navelsträngen avklippt..det har varit väldigt unerhållande att läsa bloggen. den tar väl inte slut nu? ett stort plus till pappsen som öppnade sig rejält. det värmde. Ja livet tar inte slut bara för att resan gjorde det. nu är det bara att fortsätta blogga om hur alkes liv är hemma på ön! puss

2008-04-01 @ 17:08:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0