Inga - I´ve got mail...

Einar och jag har ju mycket långt gångna planer på att bygga oss ett nytt hus. Allt är noggrant förberett. Tomten, som ligger bredvid tomten där vi bor nu, är köpt, skogen är avverkad, riset uppeldat, stubbarna borttagna, ritningen på huset ritad och stommen beställd.  Sedan har förstås Einar i detalj planerat grund, isoleringsmaterial, fönster och jag har  färgsatt alla rum, valt golvmaterial, planerat trädgården och är nu inne på gardintyger! En liten detalj i det hela är dock inte klar... Byggnadslovet. Förra veckan lämnade dock Einar in byggnadslovsansökan. Igår kom ett brev adresserat till Inga Alke från Östersunds kommun. När man bygger hus måste man ju alltid fråga grannarna om de har några invändningar mot att ett hus byggs i närheten. Nu har jag fått ett sådant brev, ett "Granneyttrande", med ett formulär där jag skall yttra mig om Einar Alkes planerade hus!!! Underbart att tjänstemän på kommunen har sådan humor, var min första tanke... Nu har det snart gått ett dygn sedan jag fick brevet och andra tankar har smugit sig in. SKA Einar verkligen få bygga huset? och är det så klokt att bygga ett nytt hus i hans ålder? Jag ska nog tänka igenom det här noga innan jag skickar in mitt svar.


Några bilder från helgen

I helgen har Liam varit här hos oss på Norderön. I går kväll lördag kom moster Stina hit. Här kommer några bilder:Nisse och Liam är väl inte de allra bästa vänner. Liam är mycket kärleksfull mot katten
men Nisse är reserverad och på sin vakt. När Liam kliver ur bilen på Norderön brukar Nisse 
försvinna och återkomma när kusten är fri, d v s när Liam sitter på f'ärjan tillbaka mot Isön och stan.
 Att lyckas fånga dem både på samma kort har knappt hänt förut.Vi tog en promenad till kyrkogården på Norderön. Liam gick tyst en lång stund innan
alla frågor kom. När moster Stina kom på kvällen berättade Liam storögt och med
allvarlig min om besöket. "-Där var alla döda!"Kameraundervisning...Skidundervisning...


En eftermiddag med Liam

I dag fick vi en efterlängtad eftermiddag/kväll med Liam. Dessutom har jag fått tillbaka min kamera. Vad blir det?
Liam + kamera = BLOGG.God natt!

Apropå gammal...

Idag fyller min bror Börje 59 år!  Grattis! Grattis!

Dagens storverk.... och kanske morgondagens

I dag har jag tillbringat ca 5  timmar med att sortera foton. Hundratals kort har fingranskats, sorterats i högar, slängts eller  klistrats in i album. Just nu känner jag mig mycket, mycket nöjd eftersom jag har haft detta jobb liggande som en stor tyngd på mina axlar i flera år. Jag tycker själv att jag är en "dålig fotograf" i den bemärkelsen att jag inte fotograferar så mycket men jag är nu benägen att ändra uppfattning om mig själv. Möjligtvis är det så att väldigt mycket har hänt just under de senaste åren som gjort att jag knäppt många bilder. Bara som exempel förra året då Einar, jag och Petter var till Mexico i december/januari,  jag åkte till Kreta med mina gamla HARO-tjejer (som verkligen blivit gamla eftersom vi firade en 50-åring och en 60-åring! Herre Gud vilka gamla kompisar jag har!!!) Sedan var det ju sommaren i stugan, släktgolfen i Funäsdalen och sedan en vecka i Turkiet med mina äldsta vänner (Ni kan ju bara tänka er hur gamla DE är!!!). Ja, man blir verkligen påmind om hur mycket som händer när man går igenom alla fotografier. Sen är det ju Liam! Massor av bilder...och Johans son Gabriel förstås. Äntligen hittade jag också bilderna från i somras då vi knäppte 4-generationsbilder, både Alkes- och Danielsson-familjen. Nu har jag skickat iväg dem till ÖP och Sundsvalls Tidning. Är det inte imponerande så säg!

Tyvärr tog albumen slut i kväll så jag har lite kvar, 131 bilder från Mexicoresan i år men det känns i alla fall skönt att ha fått ordning på de flesta bilderna. Det hade varit roligt om jag kunnat ta ett kort över hur köket såg ut idag mitt på dan då korten var utspridda över golv och bord och katten Nisse tyckte att det var roligt att trava över högarna och putta  på dem och sedan lägga sig rak lång och sträcka ut sig och sparka runt korten. (Han blev till slut utvisad!!!) Nu ligger ju min kamera fortfarande kvar hos Lena och Johan så det blev alltstå inga kort knäppta idag!

I morgon ska jag fortsätta med att röja i huset. Har tänkt ha en loppis innan vi flyttar nästa år... Kanske fler i familjen som vill vara med på den???

RSS 2.0