Inga - Orrviken vs Norderön

En stor fråga för oss som bor på Norderön är huruvida vi skall ha postadress Orrviken eller icke.  En dag för ca 10 år sedan fick vi ett brev från Posten där de konstaterade: Ni har nu bytt postadress från Östersund till ORRVIKEN. ORRVIKEN? undrade vi. En liten by på andra sidan sjön där det inte ens finns ett postkontor? och vem i hela friden vet vart Orrviken ligger förutom de som bor just där? Sedan den dagen har vi protesterat, både med skrivelser och i det tysta, genom att vägra skriva 832 94 Orrviken utan istället närmaste postkontor 832 93 Frösön!

Storm i ett vattenglas kanske någon tycker. Inget att hänga upp sig på. En bagatell när världen ser ut som den gör... Kanhända så men oss Norderöbor kör ingen över! och det är ingen småsak att människor i vår omgivning får för sig att Norderön ligger i Orrviken, eller t o m tar fel och blandar ihop Orrviken med OVIKEN. Detta är inget att leka med. Det kan faktiskt  vara början till ett krig och skulle i så fall vara orsakat av Posten!

Igår hade vi i alla fall ett möte i Lit med Postverket och Östersunds kommun tillsammans med andra byar i Jämtland som har samma (och t o m värre, tro det eller ej) bekymmer med sina postadresser. Kommunens representanter med kommunalrådet i spetsen, var mycket förstående och stod helt på vår sida medans Postens ditsända, i varje fall den mest talföre, var en dryg typ som ville läxa upp oss med en väl förberedd postnummer-lektion.  "Ni ska inte tro att Ni är ensamma om dessa problem, det är likadant i HELA Sverige" (JAHA?!) och "Tänk om ALLA fick ändra postadress, då skulle jag ändra till Torvalla!"  (HMM) - bottennapp till argument som fick oss att skämmas å hans vägnar.

Nu är i alla fall en arbetsgrupp tillsatt som ska utreda frågan och vi hoppas att denna postnummerkamp ska få ett slut. Jag återkommer i frågan.

Hälsningar


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0