Inga - Vårkänslor!!!

Kände direkt när jag slog upp mina ögon i morse att något var på gång. Ett speciellt vårpirr kändes i hela kroppen! Blev dock förvånad och mycket besviken när jag tittade ut genom fönstret. Regn och rusk! Grått och trist!

Vad gör man då en sådan tråkig dag? Vissa dåliga samveten dök upp. Tvättstugan med en massa att stryka samt blommorna som behöver planteras om. Jag valde blommorna. Jag vet inte om man kan kalla det passion än men det är helt klart på gång...Jag säger bara: Pelargoner. Inga blommande blommor har trivts speciellt bra i vårt hus. Vi har nog lite för mörkt i huset. Förra sommaren tog jag ut mina pelargoner till uterummet och tänkt vilken skillnad det blev. Kompletterade med några sorter och färger och hade så 10 st fina, knubbiga, storblommiga pelargoner i diverse färger under hela sommaren. Det var helt fantastiskt att se dem trivas i Mitt hus. Allt som krävdes var ljus på dagarna och lite kyla på nätterna, och det visste jag ju i och för sig. Dessa 10 pelargoner hade nu reduceras till 9 under vintern och det tyckte jag var rätt ok eftersom de inte fått ett droppe vatten på 6 månader! Ser fram emot att inhandla fler pelagoner under nästa veckan i nya härliga färger. Ska försöka påverka Lena (som kommer att bo här i huset nästa sommar) att börja med pelargonodling. Då kanske vi kan byta skott!!! Det är så härligt att blanda många färger! Rosa, rött, cerise, lila, vitt m fl färger... och för att inte tala om alla sorter som finns!

När jag planterat om min nionde pelargon öppnade Einar dörren (han var ute) och ropade att SOLEN SKINER! KOM UT OCH NJUT!!! Ja minsann. Solen sken och här stod jag med jord upp över öronen! Arbetet med omplantering lades snabbt ned och jag flyttade ut i solgropen som efter en vecka med tö hade blivit lite annorlunda, lite större och lite lägre. Mätte förresten snödjupet som i dag kl 14 var 38 cm.

Solstolar bars fram och vi placerade oss med näsorna riktade mot solen. Faktiskt blev det så varm så Einar var tvungen att gå in och byta långbyxor mot shorts! Bildbevis:



När vi satt där och blundade och njöt hörde vi diverse fåglar, stora och små skulle JAG säga men Einar sa att det var skata, kaja, tretåig hackspett, blåmes, talgoxe m fl. Ja, det var härligt! Rätt som det var fick vi höra ett ljud i fjärran som vi kände igen men inte riktigt kunde säga vad det var. Var det Thomée? Näe isen ligger ju fortfarande... Nej det är ju naturligtvis familjen Hoffners åsna som fått vårkänslor! Även fast Hoffners bor ca 2 km bort hördes åsnans vårbröl klart och tydligt. Det måste vara härligt att få uttrycka sina känslor så kraftfullt!

Isvägen stängdes idag. Kändes tråkigt att höra men samtidigt får man en bubblande varm känsla i kroppen: DET ÄR VÅR!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0