Inga - Hjälp mig lösa mobiltelefonmysteriet!

Om du har läst min tidigare blogg så vet du att min mobiltelefon blev stulen/kom bort/ försvann på något sätt vår sista kväll på Tenerife. Min mobil var lite speciell för mig, hur nu en mobiltelefon kan bli speciell...

Under många år hade jag haft en stor, tegelstensliknande modell som jag var tvungen att bära med mig i en väska av resväskestorlek. Det blev ganska jobbigt i längden. Därför var jag mycket glad och nöjd den dagen jag kunde köpa min lilla "behändiga" mobil, inte större än ett frimärke, okey kanske något större... Den var svart, blank och jag var tvungen att putsa den flera gånger om dagen för att den skulle glimma vackert när jag halade fram den ur min lilla ficka. Jag hade bara ägt den i ca tre månader när den fick följa med mig på semestern till Tenerife. När Einar och jag besökte en elektronikaffär i Playa las Americas och jag, helt apropå, stod och knappade på min unika mobiltelefon, kom en av expediterna fram och ville titta på min mobil. "I`ve never seen anything like this!", var hans kommentar och hade svårt att slita sig från denna glimrande tingest! Bara så att Ni förstår hur speciell min mobiltelefon var...

Kvällen när mobilen försvann var vår sista kväll. Vi hade bestämt oss för att avsluta semestern med en härlig paella i hotellets restaurang och vi anlände till restaurang Tango vid 20.30-tiden tillsammans med min mobiltelefon. Kvällen blev mycket lyckad tillsammans med Einar, mysig stämning, supergod paella, trevlig personal och allt var njutningsfullt. Vi lämnade restaurangen kl 23.00, gick en sväng i omgivningarna och var hemma kl 24.00. Om jag hade telefonen med mig hem är jag osäker på men Einar påstår att så var fallet. Hur som helst, resten kan ni läsa i tidigare blogg.

I förrgår köpte Einar en ny telefon till mig, samma modell men denna variant glimmar svagt i lila, mycket vacker.

Igår kväll när jag var på väg att lägga mig 22.30 ringde telefonen hemma. Jag slängde en blick på "nummerskvallraren" (vem är det som ringer så sent?) numret är:073-032 47 73!!!!!! Mitt mobilnummer!!!! Kalla kårar  i ryggraden!!! Det var ungefär som att se en död återuppstå!!! Jag darrade på handen och svarade med viss tvekan: "Ja, det är Inga" och var rädd att rösten på andra sidan skulle svara "Ja, här är också en Inga" men istället fick jag, per raspande "linje", ett svar på rungande danska: Hello, saknar du din mobiltelefon??? Mannen på andra sidan hade precis kommit hem till Danmark från Tenerife och berättade att han hittat min mobil på ett biljardbord i ett hotell vid stranden.
Eftersom jag inte  har varit i ett hotell vid stranden och inte heller har spelat biljard så är det hela  ett stort mysterium. 



Nu vill jag ha Din hjälp att lösa denna gåta. Hur försvann min mobiltelefon? Jag befarar att jag kommer att få leva resten av mitt liv med denna fråga annars.



Kommentarer
Postat av: Lena

det är heeeeelt sjukt. och att denna dansk som hittar telefonen försöka få tag på ägaren är förundransvärt. Att han orkar engagera sig. En vardagshjälte helt enkelt och en ny mobil till einar. applåd för denna dansk till vardagshjälte som alltid drömt om att bli polis och nu är hans första "fall" nästan uträtt.

2009-03-13 @ 21:07:18
Postat av: Anne-Christin Friman

Kan det vara så att "dansken" är boven?? Han kollade in dig på Paellarestarangen och blev helt betagen, såg din mobil på bordet och du hade din uppmärksamhet helt på maten och på Einar. Då kröp han in under bordet, sträckte upp handen och tog telefonen. Han ville ju så gärna lära känna dig. Gick sedan till stranden och in på ett hotell för att spela litet biljard. Funderade hur han skulle lägga upp det hela, tog sig en öl eller två. Bestämde sig för att fundera någon dag. Tog mod till sig och gick till ert hotell för att lämna tillbaka telefonen. Då visar det sig att du rest hem. Han funderar och funderar och funderar. Tar en kurs i danska, han tror nämligen att du är dansk, bokar en biljett till Åre/Östersunds flygplats, hyr en bil, kör till Norderön för att få träffa dig men drabbas av insikten av att du faktiskt har Einar. Svårt att köra är det också på grund av all snö. Han börjar ångra hela tilltaget. Gruvar sig litet men tar mod till sig och ringer dig sent på kvällen och praktiserar för första gången sin danska. Lägger mobilen i sandlådan i backen nedanför Gunnar Norelius. "Dansken" tar sitt förnuft till fånga och lämnar ön och mobilen och reser tillbaka till Tenerife Snipp snapp snut - nu är sagan slut!

2009-03-14 @ 11:20:14
Postat av: Inga

Vilken grej! Tänk om dansken lämnat kvar mobiltelefonen i sandlådan nedanför Gunnar och nästa gång vi körde fast på isvägen, behövde sand och hittar min mobil DÄR i lådan! DÅ hade jag blivit riktigt förvånad.

Det kan ligga något i din spännande historia. Tyckte att jag kände blickar i nacken under hela middagen faktiskt! När jag tänker efter så var mannens danska lite väl överdriven som det lätt kan bli om man anstränger sig för mycket och är rädd för att bli avslöjad. Jag ska fortsätta min analys och återkommer... Tack så länge!

2009-03-14 @ 11:33:17
Postat av: Petter

En annan historia skulle kunna vara att du blev bestulen på hotellet av en städare med alldeles för låg lön, på kvällen går han ut för att fira sitt ekonomiska tillskott för denna månad. han sveper några billiga San miguels och avslutar kvällen med ett biljardspel, lägger mobilen på kanten av biljardbordet när han ska sätta åttan för att ta hem spelet. han tittar ned på mobilen som glänser så vackert, den är så fin att hans ansikte speglar sig mot den blanka ytan, han ser sig själv, en tjuv, ett avskum. Han tappar koncentrationen och sätter biljarkön under det vita klotet så att det far i väg och med en hög båge landar det på en överförfriskad dansk. Dansken blir förbannad och det hamnar i handgemäng. Dansken får ett hårt slag mot tidningen och tappar medvetandet under några sekunder, samtidigt springer mobiltjuven i väg med rädslan att han gjort ett till brott. Dansken som ligger halvt över biljardbordet vaknar med ansiktet tryckt mot den gröna duken och det första han ser är ett ljus, ett starkt ljus som borrar in i hans näthinnor. det är biljardbordlampornas ljus som reflekteras mot något så vackert och skimmrande han aldrig tidigare har skådat. har han kommit till himmelen? nej han är fortfarnde på samma plats han satt i baren innan. Han förundras över synen och bestämmer sig att aldrig dricka igen och speciellt inte pinja coladas. Den vackra tingelsen har förändrat hans liv och det finns bara ett sätt att

gå vidare i livet, den ska återgå till sin rättmätiga ägare...........

2009-03-14 @ 12:14:28
Postat av: petter

förresten jag får farsans mobil eller...batteriet på morsan mobil har tagit slut..

varför sluta bli försörjd av familjen. tack förresten

Stina, Lena och Erik för era mobiler...

2009-03-14 @ 12:18:02
Postat av: Inga

Vi ska försöka lämna tillbaka den lilaskimrade mobilen. Den kostade över 3 tkr... Om det inte går så får vi se hur det blir. Först vill jag se att jag får tillbaka min gamla från Danmark. Man vet ju aldrig hur det går. Dansken kan ju helt plötsligt få en minnesförlust som ett men efter den vita biljardklotet mot tinningen.

2009-03-14 @ 14:29:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0