Nu gäller det!

Det vi håller på med just nu är ju egentligen helt galet men det är väl ungefär som vårt liv med vår stora familj har varit. T ex när Einar och jag byggde huset vi bor i nu 1982 här på Norderön skulle man väl egentligen ha funderat både en och två och tre gånger innan man tog det stora beslutet. Att bygga hus på en ö utan bro är ju bara det en utmaning! men vi har verkligen trivts bra. Barnen har väl ibland knorrat genom åren eftersom det varit besvärligt att ta sig till stan och de flesta har också flyttat iväg under gymnasietiden eftersom vi inte haft busskommunikationer till ön. Att bo på en ö är faktiskt en speciell känsla och sammanhållningen blir också speciell. Jag har inte hört en enda Norderöbo säga att man vill ha bro till ön, mycket beroende på att ö-känslan skulle försvinna direkt då. 

Vi byggde vårt hus 1982 och bygger alltså nu ett nytt hus på en tomt innanför vårt gamla. Inte för att det första huset inte duger utan p g a att vår yngsta dotter Lena och hennes man Johan och deras pojkar kunde tänka sig att flytta ut till ön och hyra huset, till en början, för att se om de trivs. Vi blir ju också äldre, även om vi inte går och funderar på det dagligen precis, och bygger nu en "lite lagom" enplansvilla där vi räknar med att vi kan bo länge. Det kommer ju naturligtvis att bli fantastiskt att ha Lena med familj så nära och det ska bli roligt att kunna hjälpa till med barnpassning m m när det behövs. 

Nu har vi äntligen bestämt att Lena och Johan flyttar in den sista november. - Om vi har flyttat ut ur huset när de kommer blir en senare historia.
Idag har Einar börjat lägga golv i vårt nya hus...

 


Kommentarer
Postat av: Alf

Tummen upp!

2009-10-11 @ 19:51:28
Postat av: lisa

vad bra du är pappa! kram lisa

2009-10-19 @ 20:13:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0