Hallonpaj!

Några av mina arbetskamrater tillbringade några planeringsdagar på Brunkulla Gård. Förutom fantastiska dagar i lantlig idyll med trevligt mottagande och god, vällaga mat, fick de med sig detta recept på hallonpaj som ska vara något över det vanliga... Jag har inte smakat pajen än, den ska sparas till middagsgästerna i kväll men den ser fasligt smaskig ut eller hur? Här kommer bild och recept:

Brunkulla Gårds Hallonpaj med kolasås





1,5 dl havregryn
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
150 g smör

Blanda eller mixa ihop och tryck ut i form med löstagbar kant (24 cm). Ställ kallt en stund. Grädda i 200 grader i 10 minuter.

Fyllning:
3 ägg
200 g Färskost
1,5 dl Matlagningsyoghurt
1 dl florsocker
3/4 dl hallonsylt
200 g hallon

Blanda allt och häll i avsvalnat pajskal. Gräddas i ca 20-25 min i 200 grader. Ta ut och kallna. Låt stå kallt till nästa dag.

Kolasås:
50 g smör
2 msk ljus sirap
2 msk strösocker
1 dl vispgrädde

Garnera med hallon och ringla kolasås över pajen vid servering. Servera med en klick grädde.


Kommentarer
Postat av: Malin U

Mmmmmmm den såg verkligen god ut. Kul att du lade ut receptet, det måste provas. Hoppas allt är bra med dig Inga. Kram Malin

2010-06-12 @ 21:18:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0