Tänk vilken tur vi har!

Idag har Liam varit mycket hos oss. Han har ju "sitt rum" där han har leksaker så han har suttit och lekt där och sedan har han putsat några fönster (!) och hjälpt Einar med altanen. Han har kommit och gått... Sprungit hem en sväng och sedan tillbaka. Detta är inte alla förunnat. Att ha sina barnbarn (med familj förstås) i sin närhet. Förr var det ju vanligt men i dag hör det till ovanligheten. Jag är tacksam.

Nu kan sommaren komma!!!

Einar, Liam och jag har varit in till stan och provsuttit utemöbler... De skulle ju inte bara vara bekväma, de skulle ju passa till palmen också. Så här blev det...
Nu kan festen börja!!!

Från pelargoner till palmer

Jag vill inte skryta men jag har alltid haft gröna fingrar när det gäller pelargoner. Alltid, men nu verkar den tiden vara över. Mina kära krukväxter gillade inte alls flytten. En hel del dog knall och fall i vårt nya garage under vintern och de som överlevde ser inte roliga ut...

Istället sätter jag in en bild på mina sankt paulier som börjat blomma och tycks trivas bra!När jag kom hem igår överraskade Einar mig med en tidig morsdagspresent. Han hade varit och storhandlat växter - från en gigantisk palm till en påse med nya pelargoner! Bilen hade varit proppfull, och jag kan tänka mig det. Här kommer ett smakprov... Hoppas den kommer att trivas.Innan regnet kommer in över ön ska jag ge mig ut och plantera om alla "plantor" sedan bär det iväg in till stan för inköp av utemöbel till nya uteplatsen + sten till en mur runt densamma. Fler bilder kommer kanske innan kvällen...

Inga - Konsten att bygga en jordkällare!

Det är hur lätt som helst att bygga en jordkällare! Så här går det till:

1. Man ringer Hammerdals betong och beställer en lämplig källare.

2. Man gräver sedan en lagom stor grop och fyller den med grus.3. Snälla Örjan tar sedan sin lastbil och hämtar källaren i Hammerdal.

4. Sedan kommer snälla och duktiga Sven-Åke  och lyfter av monteringssatsen och sätter ihop legot med hjälp av snälla och duktiga svärsonen Johan och snälla och duktiga maken Einar.
Ifrån altanen styrdes arbetet med järnhand!

Mina snälla, duktiga och SNYGGA medhjälpare!

Nu ska jag se om jag hittar någon lämplig grävmaskinist i krokarna, som kan täcka över bunkern med 70 cm jord. Det ska nog fixa sig innan helgen! Sen kan jag börja med syltning och saftning!

Allt klär en skönhet!Puss och kram    Mor

Inga - Är det inte kärlek säg?

Fick rapport från Mannen som nu är på väg mot Jämtland igen. Han skulle ha varit på ett gigantiskt 60-års kalas i kväll men "hinner inte hem" för att ställa sig i ordning och åka till Ås. Det är i alla fall vad han säger. Jag tror att han är så sugen på att bygga min jordkällare så han väljer att avstå festen! Är det inte kärlek att välja hustruns jordkällare före en super-duper-fest! JAG tycker i alla fall det! Puss.

Inga - Uppe med tuppen!

Vaknade utsövd i morse kl 6. Tittade ut till en vacker, solig dag - om än blåsig! Einar åkte iväg med ett gäng (15 st tror jag) (gubbar???) julgransodlingsintresserade, ner till hemgården i Njurunda där han ska visa och berätta om sin julgransodling/självplock. Han har anlitats av LRF som står för arrangemanget.

Själv blev jag kvar hemma och har haft en skön morgon med fika framför tv:n och nu senast.... sockerkaksbak. Är det någon som har vägarna förbi Norderön så vet ni att jag bjuder på fika...Nu är det dags för nästa projekt som har legat nere en lång, lång tid - tvättstugan!


Inga - Man ska väl inte klaga...

Det var ju ett tag sedan jag skrev. Inget har hänt i mitt liv mer än att jag varit däckad under lång tid. Jag har ingen lust att gräva ner mig i min futtiga krasslighet... Från att ha varit en positiv person har jag varit på väg ner i negativträsket. Inget allvarligt men tillräckligt för att ge mig en tankeställare. Fem veckor! Guds straff har jag funderat på ... eller som min farmor Alfhild alltid sa: Man ska väl känna att man lever! Ok, idag köper jag det! Känner att jag är på väg tillbaka... men finns det någon annan sanning?

Här hos oss har det hänt en del idag. När jag vaknade upp i morse hade halva tomten schaktats... Vi har beställt en jordkällare från Hammerdal som kommer endera dagen och den har nu fått en fin plats på grusbädd på tomten. Vad skulle man göra utan dessa fantastiska maskiner? Jobbigt skulle det vara.... Det här med jordkällare är väl lite av min "grej". Einar har varit skeptisk men jag har övertygat honom om att en jordkällare kan man inte leva utan... Min tanke är att äntligen få en vinkällare och även ett ställe att övervintra mina kära pelargoner... + att det är ett pittoreskt inslag på tomten 

RSS 2.0