Skänken som blev en buffé

Om tre veckor är det ett år sedan vi flyttade in i vårt nya hus. Jag minns känslan och har den fortfarande kvar varje gång jag kliver över tröskeln. Ja faktiskt - Varje gång! Vi trivs verkligen bra här i vårt drömhus!

Något som har lagt en skugga över glädjen över vårt fina hem är en skänk från 80-talet som ungdomarna i familjen tyckt skämt hela huset! Jag har väl inte heller tyckt att den passade in till 100 % men man har ju fortfarande kvar lite av "man tager vad man haver" som vi gjorde när vi flyttade in i förra huset.

Nu har jag i alla fall äntligen hittat en ny skänk (som tydligen kallas buffé enl möbelaffären) efter att ha letat i snart ett år. Nu är ni välkomna hem till jul! Titta vad fint det blev!
Annelies glögg

Hej svejs!

Här kommer receptet på glögg som jag skrutit om både på facebook och på jobbet. Fick receptet av Annelie igår och jag var inte sen att skaffa ingredienser då jag såg något drömskt i Annelies blick då hon lyriskt berättade om sin glögg!

Annelies glögg

4-5 dl socker
2 dl apelsinsaft
3 dl vatten
1-2 msk vaniljsocker

Kokas upp och tas från spisen, ska svalna. Tillsätt:

2 flaskor rödvin
1 flaska starksprit
1 flaska Tinktur (köp på apoteket)


Tänk på att du kan minska strösockermängden. Jag tog 3 dl och det blev jättegott!


Snart så är det jul igen...

I kväll fick jag besök av Stina (som skulle uppvakta Far som inte är hemma utan jobbar i Norge några dagar). Efter en stund kom Liam in och hälsade på. Vi passade då på att hålla årets julklappslotteri! En liten förklaring. Vi har slutat med hysteriska julklappsinköp  i familjen. Vi köper istället EN julklapp till en enda person. Vi lottar alltså till vilken person var och en ska köpa julklapp. Stina gjorde iordning lotteriet och Liam fick dra...
...Och så här blev det (Se nedan). Det slumpade sig faktiskt så att flera av oss får köpa julklapp till samma person som förra året! Barnen är inte med i lotteriet. De kommer säkert att få fler än en klapp!
Istället för julklappar satsar vi på happenings! Var och en får fundera ut en rolig lek e dyl som vi kan roa oss med hela natten lång! Roligt hade vi förra julen och roligt kommer vi säkert att få i år också!


Den perfekta Fars Dags-presenten

I år är det första gången i mitt liv som jag inte uppvaktar far på Fars Dag. Anledningen är helt enkelt att min far gick bort strax efter Fars Dag förra året. Det känns fortfarande sorgligt men nu kan jag prata om det utan att gråta varje gång...

Var ute på stan med en arbetskamrat i veckan och hittade "den perfekta presenten".  Den perfekta presenten till en man och make som inte tycker att bland det roligaste i livet är att klia och massera sin fru på ryggen. Denna pryl gör livet mycket enklare...Batteridriven... Liam och jag har provat den idag innan vi slog in den. Den är gudomlig men låter lite högt så jag lär nog inte somna. Det får bli en extra Fars Dags-present från mig till min man i år.

Förresten Einar... Tack för toalettborstarna när jag fyllde år!


RSS 2.0