Så var det äntligen dags!

1963 (vem mer än dinosaurierna levde på den tiden?) var vi ett gäng på fem tjejer och en liten kille (min lillebror Ove 4 år) som upptäckt Barbiedockan som just kommit till Sverige. Vi träffades med vår dockor, gjorde utflykter, tjatade på våra föräldrar om nya kläder (dyra) till våra dockor. Barbie måste ju också ha sällskap av Ken och så småningom kom Skipper!  På den tiden fanns en internationell Barbie-klubb där man kunde ansöka om medlemskap. Det gjorde vi - så klart! Vi fick ett certifikat som vi enl reglementena var tvungna att ha med vid varje möte. Där står:

" Härmed intygas, att de här församlade Barbie-vännerna har uppfyllt fordringarna för detta certifikat. De erkännes härmed officiellt som gruppmedlemmar och är således berättigade att deltaga i all gruppverksamhet, som planeras för Internationella Barbie-Klubben. Genom det officiella sigillet på detta certifikat, har gruppen registrerats under nummer 1986 inom Internationella Barbie-klubben".

Detta har vi som sanna Barbie-vänner tagit på allvar och träffas årligen med Barbie-dockor, certifikat m m. Många beslut tas. Frågor dryftas. Skrivelser skrivs. Ett år beslöts att skriva ett brev till Mona Sahlin som vi vet var en trogen Barbie-anhängare i många år. Vi hade stor förhoppning till henne, beskrev idéer vi hade ang Barbies framtid m m. Kanske skulle hon kunna komma med i vår grupp på "gamla dar" och ge oss en kick? Få oss att se nya banor, nya perspektiv. Detta var det svar vi fick:

"Hej Inga
Tack för ditt brev och dina funderingar kring Barbie. Nu var det ganska många år sedan jag engagerade mig i Barbie. Men jag har förstått att det finns många som har bibehållit sitt intresse och engagemang. Jag önskar er lycka till i ert fortsatta arbete.
Med vänlig hälsning
Mona Sahlin"

Vilket bottennapp! Mona Sahlin som man trodde - ändå - var en schysst tjej...men där fick VI. Nej. Hon var ingen riktigt, trogen Barbie-vän. Hon är en svikare! Barbie-klubb nr 1986 kommer vid årets årsmöte att besluta om en ny skrivelse som denna gång ska går till den officiella Barbie-klubben med krav på att Mona Sahlin stryks som medlem!

Nu drar jag iväg till årets viktigaste möte - med certifikatet under armen - och träffar tjejerna från 1963. Tjejer man kan lita på!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Helt underbart :) Kan meddela att mor Eva har ett "nyväckt" intresse för Barbie även hon... Hon sitter och stickar kläder till barnbarnens dockor. Sist jag var i stugan inhandlade vi en ny Barbie som ska få bo i stugan. När Eva såg Barbiedockan sa hon: -Oh så fiiin, den kommer Alice ocså att gilla!

2011-07-12 @ 16:20:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0