Visst är jag ungdomlig!?

I dag kan jag pusta ut efter många dagars städning och styling av vårt gamla hus inför försäljningen om några veckor. På eftermiddagen kom Mäklarhusets fotograf så jag hade tagit ledigt för att "assistera". Han var nöjd med resultatet och tyckte att det var ett "fotovänligt hus". Det kändes bra. Men det var egentligen inte det jag skulle berätta.

Precis när fotografen svängde ut från gården svängde en annan bil in och en man steg ur. Sedan följde följande ordväxling:

- Hej! Jag hörde av din pappa att du ska sälja huset, sa den okände mannen.
- Min pappa????? men han är död sedan några år.
- ???? Jamen han som bor granne med dig är väl din pappa? sa han förvånat och pekade på Kjells hus.
- KJELL!!! nej han är INTE min pappa. 
- Jasså? 

Om Kjell varit min pappa hade han nog varit en av de yngsta fäderna genom tiderna och därmed funnits med i Guinnees rekordbok... Bosse Målare som var här och på språng att klättra upp på taket på uthuset för att måla, skyndade iväg med ett stort smil och hade svårt att hålla sig för skratt!

Hur som helst fick mannen en privat visning av huset och åkte så småningom iväg hem mot stan.

Antingen hade han inte "alla hästar hemma" eller så tyckte han att Kjell såg mycket gammal ut eller kanske tyckte han att jag såg väldigt ung ut! Jag tror mest på det sista alternativet! 


Jag är så irriterad!!!

Net1 frestade mig en dag i mars att prova deras mobila bredband. Gratis någon månad var det också! Trevliga killar som stod och demonstrerade på ICA Frösön...

När jag kom hem insåg jag, eller rättare sagt, fick jag veta av några mer tekniskt bevandrade i familjen, att detta inte skulle fungera på min IPad som jag hade räknat ut! I och med detta öppnar jag kuvertet med modemet, skriver ett snällt brev och berättar som det var att det var ett misstag. Jag tar inte ens modemet ur kuvertet utan stänger det självslutande kuvertet och TEJPAR igen med en bred brun tejp - för säkerhets skull.

Några veckor efter detta får jag ett telefonsamtal där mannen på andra sidan linjen påstår att han hittat ett brev från mig på sitt skrivbord men vart hade jag gjort av modemet? Jag behöll lugnet och berättade att jag skickat det i samma kuvert som brevet - så klart! Samtalet avslutades efter en lång diskussion om vart innehållet tagit vägen samt lite spydigt/syrligt "då stänger jag av tjänsten så att INGEN kan använda sig av den"! Han fick mig att känna mig som en skurk som tänkte lura net1...

Några veckor till gick och plötsligt får jag en FAKTURA! Nu kunde jag inte hålla mig lugn längre utan skrev ett mycket argt brev tillbaka med vändande post där jag krävde en ursäkt samt en bekräftelse på att jag var struken från deras kundlista. Inget svar!

Nu har det gått ytterligare en tid och idag får jag en påminnelse på denna FÖRBANNADE tjänst (som dessutom ska vara avstängd sen en tid tillbaka!!!) Det mail jag skrivit nu tror jag inte att de törs låta bli att svara på! Fortsättning lär följa. Kanske får vi lämna hus och hem... Är det någon som har ett bra förslag på vad man ska göra - förutom att ALDRIG låta sig påverkas av fantastiska erbjudanden av smarta försäljare!

Nytändning!

Nu har Annelie och jag inlett våra nya liv. I måndags började vi äntligen med yoga som vi sett fram emot! Vi började med en privatlektion, grunderna i Ashtangayoga. Solhälsningen. Det lät ju inte alls svårt.... Men jobbigt var det - speciellt efter att ha upprepat denna 10 gånger. Våran ledare Ann såg kanske att vi hade vissa problem och föreslog att vi kanske skulle börja med något enklare! Vi hade sån tur att strax efter solhälsningslektionen började Kundaliniyoga - och den passade oss perfekt. Som vi förutspått kände vi oss hemma i detta rum med doft av rökelse, vackra sidenkuddar och -elefanter från Indien. En ledare som talade sig varm om yogans positiva inverkan på våra kroppar gjorde att vi kände "Yes", det här kommer vi att fortsätta med. Så här två dagar senare har vi fortfarande ont i våra kroppar - på ställen och muskler som vi inte visste fanns... Det här kommer att göra oss gott!

RSS 2.0