Inga - Släktträff i Domsjö

Är det inte härligt med släktsammankomster? Det tycker i alla fall jag. Denna gång hade bror Börje och hans fru Eva tagit initiativ och bjudit in mig och Einar, bror Ove och fru Anna-Karin, morbröderna Dan och Leif med fruar Berit och Margareta. Tyvärr kunde inte Rolf och Eivi komma, då de befann sig på andra sidan Atlanten hos nyopererad kusin Anna-Kari.

Vi samlades i Domsjö, stuvade om oss i bilarna och begav oss, något försenade (någon hade kört fel) till en vackert belägen sjö i de Ångermanlänska skogarna. Detta var en "representationssjö" ägd av Holmen Skog med inplanterad ädelfisk. Här skulle nu en fisketävling av sällan skådat slag äga rum! De flest av oss hann inte kliva ur bilarna och börja montera ihop spön och sätta på krokar innan morbror Dan var nere vid bryggan och fick upp den första regnbågen! Dessutom hade inte startskottet gått än! Fusk, fusk, fusk... Men det skulle han inte ha mycket för skulle det senare visa sig!

Man märkte snabbt att alla hade sina trix för att försöka vinna fiskekampen. Några hoppade i ekorna och rodde så långt bort de kunde, de trodde att fiskarna hade hört när vi kom och simmat iväg och gömt sig och skulle nu lura dem med något skimrande specialdrag. Någon smög omkring ensam efter strandkanten och någon annan använde sitt flugfiskespö. Morbror Dan var så pass ivrig efter den första fisken att hans spö gick tvärt av när han men all sin kraft tog i för att få ut draget långt ut i sjön... Kanske var det hans straff?! Moster Berit lyckades inte kasta ut sitt drag längre än ett par meter från bryggan och blev överlycklig när hon fick veta att Ove hade en burk med mask och att hon istället kunde övergå från kast- till metspö!  Lyckan var gjord när hon lyckades få en aborre på kroken! Hennes glädje över fisken går ej att beskriva... ja, vi blev faktiskt lyckliga allihopa över hennes glädjeyttring. Hon dansade omkring på bryggan med aborren i en gigantisk håv som kanske bättre hade passat till en 20 kg:s lax!

Många fiskar blev det! Spänningen var stor när vi under middagen skulle få höra resultatet av dagens fiskekamp! Döm om vår förvåning när vi fick veta att i tävlingen ingick ett handicapsystem som gjorde att den mest erfarne fiskaren började på   -10 fiskar och den minst erfarne fiskaren började på +10! Detta gjorde att moster Berit med sin aborre vann tävlingen!!!

En härlig middag med mycket och gott vin bjöds under kvällen. Som vanligt blev det sång och en del diskussioner, bl a handlade de om jämställdhetsfrågor och husbyggnationer...

Efter en rejäl "hotellfrukost" begav vi oss till Börjes och Evas dotter Sara som bor i ett hus inte långt från dem. Nu fick vi äntligen träffa hennes sambo Jimmy, som vi inte lyckats få träffa förut... (Ett tag trodde vi faktiskt att han inte fanns....) och deras gulliga barn Alice och Kalle.

Tack Eva och Börje för en jättetrevlig helg.  Nu ser vi fram emot nästa släktevenemang i augusti när släktgolfen går av stapeln i Hassela! En sak är säker: Jag kommer att kolla upp hcp-systemet väldigt noga innan tävligen!

RSS 2.0