Petter - Dokumentär

Tänkte tipsa alla att titta på "Alla Torskar" på TV2 Söndag kväll kl 22, det är den dokumentären som jag varit med och filmat under vinter/våren med Folke Rydén.....Ha en fin helg alla!
-
-
-
http://svt.se/2.9395/1.1691535/utskriftsvanligt_format
-
-
Ni kan förresten även kolla på filmen på SVT Play from söndagkväll till en månad framåt på följande adress:
-
OBS ändrad adress, denna funkar bättre:
http://svtplay.se/v/1702346/dokument_utifran/alla_torskar

ni som inte vet så är det afrikadelen som jag researchat fram och filmat + en hel del annat

Nu är det bara resten kvar!

Det rullar på... För varje dag som går så ser man förändringar. Nu är ytterpanelen där den ska och Einar började i helgen med foder runt fönstren. Vi har valt bebisbajsbrunt - hittade faktiskt ingen finare färg!

Inomhus är snickar-Lars i full gång med innertak. Idag kommer Lars2 hem med taket till stora rummet som han hämtat i Ljungaverk, det ska bli spännande att se hur det tar sig ut.

Det kanske verkar som jag inte gör någonting på bygget och det kan nog stämma. Jag gör sånt som inte syns men är nog så viktigt, bl a går jag runt med piskan när arbetstakten mattas. Sedan dokumenterar jag ju hela byggnationen som synes...

Nu har den kommit!

Om man bygger ett nytt hus ska man naturligtvis ha en ny kyl och ska man ha en ny kyl ska man väl ha en kyl med ismaskin? Så tänkte jag, speciellt som jag är en storkonsument av is och har önskat mig en ismaskin i många långa år men den har inte fått plats i vårt kök... Alltid flyger isbitar runt omkring mig, jag tappar dem och plötsligt, splasch, så kliver man i en vattenpöl på köksgolvet. Einar var väl inte av samma uppfattning som jag i frågan. Kyl/frysen är ju lite djupare och bredare (och dyrare) men vad tusan!!!

Sedan kom nästa fråga... Om man bygger ett nytt hus och bestämmer sig för att investera i en häftig kyl med ismaskin ska man då inte ha en kyl med ismaskin i spegelglas??? Självklart tyckte jag det när min bror (som säljer vitvaror bl a) visade mig att det FAKTISKT finns sådana. Visserligen hade han aldrig sålt någon men känner ju sin syster som en modern, medveten kund som passar in i ett kök med en kyl med ismaskin klädd i spegelglas! Einar var inte lika säker på att detta var så himla bra... Han upplyste mig om såna tråkiga detaljer som putsning av speglar o s v...

Härom dagen fick jag ett sms från fraktbolaget som talade om att min kyl med ismaskin osv var på väg till Norderön. Jag gick och väntade hela kvällen men den kom faktiskt inte förrän dagen därpå. Nu står den här i carporten och jag kan inte vänta förrän jag får se den... Einar vill inte att vi tar bort plasten förrän det är dags att ta in den i nya köket eftersom han är rädd för repor! Omtänksamt av honom ändå.

I kväll är Einar på föräldramöte, kanske ska jag ändå göra ett litet, litet hål i plasten och titta på min spegelinklädda kyl med ismaskin?!


Tjejkväll med Leffe

Det här var en kväll att se fram emot.

För ett år sedan slutade jag mitt vikariat på Zätagränds hälsocentral. I och för sig så hade jag fått ett nytt arbete - men det var en sorgens dag, tårar trillade. Vi hade haft ett speciellt förhållande...

Nu hade Inga-Lena ordnat en tjejkväll i hennes stuga i Marieby. Det kändes naturligtvis fantastiskt roligt att även jag blev bjuden!

Inga-Lena hämtade mig direkt efter jobbet, sedan åkte vi till Zätagränd och hämtade Lena. Inga-Lenas sambo Leffe hämtade de övriga, d v s Harriet, Pia och Agnetha (som jag träffade för första gången). Mycket skratt blev det redan här då jag insåg att Zätagrändarna köpt likadana tunikor kvällen till ära.I Inga-Lenas kök i stugan i Marieby  -  Sekr Harriet Sekr Inga-Lena  Sekr Pia BMA Lena  Sekr Agnetha
FÄRGSTARKA TJEJER på alla sätt!

Inga-Lenas Leffe hade fullt upp hela kvällen/natten med att passa upp på oss! Först hämtning, sedan drink,  grillning, dessutom brasor i både kök, vardagsrum och bastu. Sen blev det middag, kaffe, kaka, avec. Vilken kväll vi hade! Mycket prat och mycket skratt.Harriet och Leif

Inga-Lenas stuga ligger fantastiskt vackert belägen nere vid Storsjön i Öd. En enormt stor tomt med olika byggnader förutom själva stugan. Nere vid sjön ligger en nybyggd bastu, garage, en jättefin grillplats och naturligtvis en fin brygga och båtlänning. En drömplats att tillbringa sin sommar på.

Jag vill på detta sätt tacka dig Inga-Lena för en enormt välplanerad och rolig fest. Leffe, som faktiskt såg ut att ha roligt bland oss galna kvinnor och sedan skjutsade mig till Norderöfärjan. Sedan alla mina kära vänner för att ni är som ni är! Sluta aldrig med det!

Detta måste vi göra om!  Kram

Ur Liams synvinkel

- Får jag låna din kamera mormor?
- Javisst, knäpp några kort du och kom och visa mig sen...

När Liam sedan kom och visade vad han fotograferat tyckte jag att det är värt att visas. Bilder som inte jag skulle ta men som kan vara roliga för eftervärlden att se...


Taket i köket


Draperiet i hallen


Mormor plockar undan efter maten


Köket, del av


Morfar har precis ätit sin efterrätt och är mätt och nöjd


Passagen mellan hallen och tvättstugan


En pelargon, en fåtölj med kuddar - i uterummet


Victor tittade förbi och fick bl a smaka på kantarellstuvning, glass och en drink


Morfar, Victor och Liam tittar på fotboll Sverige Ungern i uterummet


Jag som varit kvällens mingelfotograf heter Liam, har här morfars snyggaste glasögon på mig och har just ätit chokladglass.
NU går jag och lägger mig. God Natt!

Dagens byggbild den 3/9 - På väg mot mitt drömhus!

Det är spännande att se hur panelen växer fram... Mycket händer medan jag och Einar är på jobbet under dagen. Så här såg det ut när jag kom hem ikväll! Einar är f ö på fjällutflykt med sina ettor och kommer hem i morgon kväll.På något vis har jag en känsla av att det är katten NISSES hus,  i alla fall att han tror det. Varje kväll när jag kommer bort till huset står han utanför ytterdörren och väntar. Han är nog beredd att flytta in vilken dag som helst!


RSS 2.0