MAMMA!!!

Grattis på DIN dag!
..........önskar.... barnen :P


                 
    

                  pöss!

Bröllopstalet till min kusin Ann och min vän Bosse, av Einar

Ann och Bosse...hur ska det gå?

"Ann har jag känt så länge jag kan minnas, Bosse sedan grundskolan.  Det blir väl utan överdrift, runt hundra år sammanlagt.  Vem skulle med mer erfarenhet kunna sia om er framtid tillsammans.

Till Ann...
jag minns Bosse som en glad och snäll kille sedan skoltiden.  En person som det är näst intill omöjligt att bli ovänner med. Våra duster var vid ishockeyspelet och möjligen bakom Nolbykiosken inför avfärden med buss mot stadens nöjesliv. 
Ett och annat skedde nog som inte passar sig att berätta om vid detta tillfälle. 
Bosses livskurva börjar på en hög nivå. Emellertid har vi närmaste vänner under åren plågsamt sett kurvan dala mot låga nivåer. Glädjande nog har Bosses livskurva vänt uppåt på senare år och den negativa trenden är definitivt bruten.
Nu känner vi igen vår gamla vän igen...det är hääärligt att skåda...

Till Bosse...
visste du att Ann var min första kärlek (möjligen efter mamma då).  Jag har till och med friat till henne!
Minns inte vad jag fick för svar, om jag fick något över huvud taget. Kanske var jag för tidigt ute. 
Även Ann var ju så småningom ute i "svängen" och även här ska man nog vara försiktig med att återge detaljerna.
Anns yogaövningar är ju värt ett eget kapitel.  Måste medge att man tittade lite snett på dem i början...vill hon göra sig märkvädig och synas på hela, Oxsand? 
Har med åren fått respekt för Anns sätt att vara och är helt övertygad om att det hon gör är bra för henne.
Jag tycker att Anns livskurva påminner en del om Bosses även om den inte är lika U-formad utan lite mer upp och ner
genom åren.  Kurvan pekar dock liksom Bosses rejält uppåt på slutet.

Till brudparet...
det är inte svårt att inse hur väl ni passar för varandra och hur mycket ni är värda varandra. Ni har framtiden för er och era kurvor pekar åt samma håll...rakt uppåt!

Vi får väl får komma på silverbröllopet i stället!

Skål och grattis från Inga och Einar.

Ryggskott lagom till pingst!

Jag har haft fullt upp med ovanligt mycket jobb och annat hela veckan. Visste dock att pingsthelgen skulle komma då vi skulle åka till stugan och mysa en dag med, som är lovat, vackert väder och sedan pingstafton med bröllop mellan Einars kusin Ann och Einars barndomskompis Bosse, något som vi verkligen sett fram emot. M a o skulle det bli en toppenhelg. Sprang en snabbis in till stan igår och hittade, till min förvåning, kläder till bröllopet - i limegrönt, snyggt - och kände mig verkligen nöjd. Einar hade skrivit bröllopstalet...  Allt var förberett och klart men vad händer??? Jo, jag får ryggskott!!! Ni som har drabbats av detta vet vad det vill säga. Nu sitter jag här och kan inget annat! Att förflytta sig från punkt A till punkt B är en stor bedrift...

De färdigpackade väskorna står kvar i hallen men i morgon får Einar packa upp dem igen. Det blir inget bröllop för oss. Det är bara att inse.

Smygstart av Pause No 2 Bar & Restaurang

Igår kväll var vi bjudna på en förfest inför öppningen idag av Pause Bar och Restaurang. För Dig som inte vet så är ju Stinas sambo David en av delägarna till Pause och Stina jobbar där så vi följer naturligtvis intresserat Pause framgångar.  David & Co har en känsla för det som slår och går och har hittat ett vinnande koncept i Pause. Idag öppnar de alltså No 2 med Bar & Restaurang, precis runt hörnet nedanför Pause 1.

Vi vill tacka för en härlig kväll i gott sällskap. Snygga lokaler, (snygg och) trevlig personal och mycket god mat och dryck! Lycka till önskar vi Er!

Inga och Einar

Helg i Rörvattnet

Tillsammans med Elisabeth P-I, Ruth och Elisabeth L har jag tillbringat helgen i Ruths stuga i Rörvattnet. Vet inte hur många gånger vi njutit av friden "vid vägs ände" tillsammans men många, många gånger är det. Denna gång hade vi Krattning som projekt och vädergudarna var med oss och bjöd på strålande solsken hela helgen. Vitsipporna blommade som bäst på tomten och det var lite svårt att kratta p g a dem...


Utsikt från Ruths stuga


Elisabeth P-I, Ruth E och Elisabeth L

Vi saknade Birgitta som brukar vara med...


Nu är det inte långt kvar...

Tänka sig att om en månad kommer vårt hus att stå här! I alla fall skalet till vårt hus. Såå länge har jag sagt att "vi börjar bygga i början av juni" och nu är vi snart där.I veckan var rörmokare Birger hem till oss och tittade på ritning och gjorde en skiss på hur han tänkt lägga rör m m. Helt plötsligt fick jag en fantastisk känsla: "Bygget kommer verkligen att bli av!" Tidigare har det nog känts som en orealistisk dröm som inte går att uppnå. 

Idag kom dessutom Erik hem med John som är en av snickarna som ska sätta upp huset. John ska också göra en jordkällare till oss. Jag hade från början istället tänkt mig ett gammaldags skafferi i huset men vi insåg snart att det inte skulle passa in. En jordkällare blir perfekt. Man kan ha den som skafferi, vinkällare och dessutom förvara pelargonerna i under vintern. Efter deras besök idag är jag nu övertygad: Till jul flyttar vi in i vårt nya hus och Lena och Johan och pojkarna flyttar in i vårt gamla.

Att Lena, Johan och barnen flyttar in känns helt rätt. De planerar inför flytten och har idéer om hur de vill ha det och det är verkligen jätteroligt!

Spisflytt!

Ni som är mina facebook-kompisar undrar nog var vi håller på med. Flyttar spisen från Norderön till stugan i Ragvaldsnäs? Jaa, precis så är det. Spisen vi har/hade i stugan är verkligen rabbig och har så varit i många, många år. Den SER rabbig ut men fungerar utmärkt bra! Har nog aldrig haft en så tekniskt bra spis men utseendemässigt är den verkligen i botten! Nu flyttar vi alltså vår 3-4 år gamla spis ner till Hälsingekusten och hoppas att den ska må bra där. På söndag får vi en ny spis hem till Norderön... Jag har köpt hem lite mikromat så jag klarar mig några dagar men min kära granne Alf påpekade att vi faktiskt har en vedspis. Så sant, varför klaga? Nu ger jag mig ut till vedbacken och klyver lite ved så jag kan koka rågmjölsgröten i morgon bitti!

Blivande Miss Fitness???I tävlingen Talangjakten 2009, som jag skrivit om tidigare, ska ju bara "vanliga" tjejer och killar delta... Jag vet inte vad tävlingsledningen skulle säga om detta.

Inga - Husdrömmar...

Nu när vi ska bygga vårt andra hus har man ju vissa önskemål. När vi byggde vårt första hus var det inte så noga, vad jag minns. Det var bara härligt att komma ifrån ett lyhört hyreshus på Frösön och flytta in till något EGET! Tak över huvet och rum till oss alla. Det var liksom tillräckligt.

Nu har vi KRAV. Det ska inte vara SI utan helt klart SÅ! Genom åren som gått har man tänkt: Tänkt om vi hade gjort SÅ istället! En av de saker som jag önskar mig är en kyl/frys med ismaskin! Sedan jag såg en sån hos bror Ove första gången har jag inte kunnat tänka på annat än att en sån skulle man ha haft! Varje gång jag gjort is i ispåsar har jag tänkt att: Detta skulle jag inte ha behövt söla med om jag haft en ismaskin! Ja, jag förstår egentligen inte hur man har klarat sig utan en ismaskin genom alla år! Nån skada har vi säkert tagit.

Idag när jag åkte från jobbet över Frösön fick jag ett infall att åka in till Sjödins och titta på en.... ja, vad tror du? En kyl/frys med ismaskin så klart. Jag strosade runt lite i affären utan att hitta någon ismaskin tills en trevlig kille kom fram och undrade om jag letade efter något speciellt. Jo, jag berättade vad jag sökte och han visade mig ett strålande exemplar som jag stod och dreglade över en lång stund.

- Vilka mått har du?, frågade försäljaren.
- Vilka mått? (Vilken fråga! tänkte jag) - Hur menar du? frågade jag.
- Jag menar, vilka mått har utrymmet där ismaskinen ska stå?
- Nja, det vet jag inte riktigt, svarade jag.
-????
- Det är faktiskt så att vi har inte byggt huset än där ismaskinen ska stå!
- Nähä!!!   ???
- Jag återkommer!
- Välkommen åter!

Har nu kollat ritningen och ser att en kyl/frys med ismaskin gott och väl får plats. En större frys behövs visserligen dessutom men den placerar jag i garaget! Inga problem.

Inga - Grattis Lena!

En jätterolig sak hände oss idag - och speciellt Lena som det faktiskt handlar om. Det är ju så att är det något som händer barnen så påverkas hela familjen. Är det roliga saker som händer är det ju naturligtvis fantastiskt roligt!
För en tid sedan anmälde sig Lena till Talangjakten 2009. Jag orkar inte förklara vad det är så jag har kopierat detta från deras hemsida där det berättas om Talangjakten 2008:

"Talangjakten 2008 handlade om sex personer som hade bestämt sig för att träna riktigt hårt och att äta rätt kost under en bestämd tid för att komma i sitt livs form och slutligen ställa upp och tävla i Decembercupen den 29 november och/eller Luciapokalen/Fitnessfestivalen den 6-7 december 2008. Deltagarna coachades fram av professionella bodybuildercoachen Fredrik Carlsson samt tränings- och kostexperten Joachim Bartoll.

Vår huvudtanke med talangjakten är att hjälpa en grupp personer som brinner för Bodybuilding eller Fitness, men inte vågat och/eller haft kunskap nog att ta sig upp på scenen.

Vi ville också visa att det är fullt möjligt att gå på en sträng diet, träna hårt och regelbundet för att sedan kliva upp på scenen och tävla i sitt livs form när man har både jobb och familj att ta hand om. Vi ville även trycka på att en diet inte behöver innebära svårtillagad, enformig eller tråkig kost. En diet ska vara både hälsosam, enkel att följa och väldigt effektiv då den står för närmare 80 % av resultatet - och absolut inte vara någon form av kvällstidnings- eller veckotidningsdiet. Vi ville visa vad som verkligen fungerar.

Talangjakten 2008 startade officiellt den 24 juli med en kick-off i sommarstaden Varberg under 4 dagar med massor av olika händelser och aktiviteter. Avslutning hölls på Svenska Mässan i Göteborg under Fitnessfestivalen. Där tävlade även samtliga deltagare mot de bästa amatörkroppsbyggarna i Sverige.

De sex deltagarna fick under 6 månaders tid full support från oss helt kostnadsfritt. Detta inkluderade bland annat kostprogram, träningsprogram, träningsjournal på internet, coach på tävling, tävlingslicens samt profilkläder, träningskläder och gratis kosttillskott från huvudsponsorn Proteinfabrikken."

Problemet var att 500 personer till anmält sig till detta i år så chansen var inte stor. I dag fick dock Lena ett telefonsamtal som berättade att hon var en av 12 som vunnit deltagande i Talangjakten 2009! Det ska spännande att följa...känner jag Lena rätt kommer hon att gå in i detta med liv och lust ... men först blir det bröllop!   Stort grattis Lena.

Inga - Vedklyvningsdag

Äntligen börjar Einars vedångest avta. Lena och Johan har gjort en stor insats idag som gör att Einar kan koncentrera sig på andra saker. Det är ju mycket på gång i familjen just nu och förutom det åker Einar med klassen till Göteborg en vecka fr o m i morgon. Ja, ja det kommer helt säkert att ordna sig i slutändan - det brukar det göra.


Johan klyver ved


Lena staplar


Samarbete

Inga - Stackars Einar...

Vi har vedeldning i huset, kombinerat med el att ta till när man reser bort under vinter t ex. Under denna tid - våren - har Einar haft fullt upp med vedklyvning i 27 år, d v s sedan vi flyttade till Norderön. De första 20 åren var det inga problem. Jag hörde i alla fall inget. Ved levererades och Einar klöv och vi eldade... Under de senaste åren har dock min man börjat ledsna på ved, skogsman som han är! Särskilt de senaste två åren har han faktiskt haft något som kan likna vid ångest så fort han närmat sig vedklyven eller om vi pratat om ved. I två nätter nu har han inte sovit så bra för han vet att NU måste det ske. Veden måste vara kluven till midsommar... Nu är det ju faktiskt sista året med ved för vår del. Inte en vedpinne ska finnas i vårt nya hus. Den eld som ska brinna är KÄRLEKENS!I morgon kommer Lena o Johan hem till Norderön och hjälper till med klyvningen... Välkomna!


"Det ekar på Ikea" eller "Vår vänskapsvårdardag"

I onsdag tog jag mig en ledig dag. Tillsammans med mina "gamla" arbetskamrater från Zätagränds hälsocentral i Östersund city, Pia, Harriet och Inga-Lena blev det en heldagsutflykt till Sundsvall och Ikea. Det var tredje gången vi gjorde denna utflykt - med några variationer. Första gången var vi även på en utbildningsdag och andra gången besökte vi mitt föräldrahem i Ljungaverk.

Det är nu sju månader sedan jag lämnade gänget på Zätagränd för ett annat arbete men när vi träffas är det som vi inte varit ifrån varandra en enda dag... Det är nog inte så vanligt att en personalgrupp trivts så bra tillsammans som vi gjorde - och de förhoppningsvis gör fortfarande.

Tidig onsdag morgon hämtade jag upp tjejerna och vi satte kursen österut. Under resan ner hann vi avverka en del skvaller och saker som hänt sen sist. I Borgsjö stannade vi och fikade medhavd fika som Harriet, Pia och Inga-Lena fixat. Mums! Vi konstaterade att ingen av oss hade skrivit någon lista, d v s ingen behövde köpa något på Ikea/Birsta. Skönt, då kan vi ta det lugnt och bara strosa omkring. Vi skulle alltså inte ha träningsvärk dagen efter som vi hade förra året, och året dessförinnan!!! Det skulle bli en lugn och avkopplande dag i trevligt sällskap. Vi skulle vårda vår vänskap - En hel dag!
Nu blev det inte så. Vi vårdade vår vänskap men..... bilen blev faktiskt lika fullsmockad som förra året och året före det!!! När vi efter Ikea besökt v-a-r-e-n-d-a klädaffär i Birsta kravlade vi oss in i bilen helt utpumpade.

Vid 21.30-tiden var vi tillbaka i Östersund igen. Jag släppte av Pia i Odensala, Inga-Lena i stan och Harriet i Lugnvik. Alla tre lätt haltande och stela... När jag kom fram till Isön och stod och väntade på färjan hem till ön, klev jag ur och tittade in i bagageutrymmet......??!!....

När vi åkte från Sundsvall var utrymmet överfullt men nu låg där en ynka övergiven påse. Den tillhörde visserligen mig men nog hade jag väl handlat mer än så... i alla fall kändes det så i mina fötter!!! I samma stund ringde min telefon. Det var Inga-Lena...     " - Inte köpte väl JAG en stekpanna, eller???" Hon hade förstås förstått att påsen tillhörde mig. Inga-Lena hade handlat mest av oss, så en påse mer eller mindre...

Det hade inte saknats skratt under dagen och nu fick vi oss dagens sista garv!


 
Pia, Harriet, Inga-Lena och jag vilar upp efter tuff shopping på IKEAJag ser verkligen fram emot nästa vår och vår egen "vänskapsvårdardag".

Puss och kram till er från mig            

Inga - Härlig helg på Norderön!

I helgen har vi firat Valborg ordentligt hos oss på Norderön! På torsdagen kom svärmor Greta hit till oss med tåget från Sundsvall, första gången ensam efter att farfar Lars gått bort. Greta är hur pigg som helst och det är naturligtvis roligt. Hämtade Liam hos pappa Tomas och sedan bar det iväg ut till ön. Blev stannande på Isön p g a färjproblem men det fixade sig till slut som tur var eftersom vi skulle hem och fira Valborg med allt vad det innebär.

I år sköter vår del av ön firandet av alla högtider värda att fira, d v s valborg, midsommar, surströmmingspremiären och lucia. Efter att ha fixat käk till svärmor, barnbarn och man drog jag iväg för att hjälpa till med det sista inför valborgsmässofirandet. Klockan 20.00 började gästerna anlända men det var lite svårt att få in dem i lokalen eftersom det var så vackert väder. Efter sedvanlig smörgås och tårta blev det sedan brasa och fyrverkeri. I år hade vi valborgselden på vår nya tomt där vi drog ihop ris i höstas. För säkerhets skull hade brandvärnet på Norderön kört fram brandbilen... Det hade kunnnat bli en rafflande blogg dagen efter! Helt vindstilla brann elden som ett skolexempel på majbrasor!

Under kvällen kom Stina och Lena och Johan. Lena och Johan hade åkt bil hela dagen från Tranås där de besökt Johans mormor.

Dagen efter började Johan jobba men resten var kvar här. Golfbanan på Norderön öppnades och vi tillbringade ganska mycket tid där med att serva gästerna. På kvällen middag med familj + Victor och Anna-Frida som bilat upp från Mariestad. Stina, Lena och jag satt uppe till sent eftersom vi hade en del viktiga spörsmål att avhandla innan sänggång...

I morse blev det biltvätt, däckbyte på min bil och lite pyssel på gården. Tjejerna och Liam drog iväg in till stan på eftermiddagen. Trevlig middagsinbjudan fick vi från Victor och Anna-Frida som bjöd på pizzafest i kväll. Victor agerade bagare, numer mycket proffsig sådan! Vi andra satt som fågelungar och lät oss matas! Inte bara pizza serverades. Även en mycket sofistikerad förrätt med huvudsakligt inslag av tomat! Efterrätten hade marin anknytning...

Inte många foton har tagits denna helg men här kommer i alla fall några:


Liam tar i så att det knakar för att hissa upp min bil


Einar byter däcket


Liam sänker ner bilen


RSS 2.0