Stina - Jag är ingen samlare..

Ett fotoalbum och en mapp med lite papper..på 15 år.... det är lite dåligt..

ähh.. ut med det gamla in med det nya! 

Inga - Stina flyttar ut...

Stina jobbar ju alldeles för mycket och har sällan tid att komma hem och hälsa på sin gamla mor och far (och när hon faktiskt har tid så är vi inte hemma) men igår hände det! Vi hade en supermysig kväll i vårt uterum (med infravärmen på går det faktiskt att sitta där även nu på hösten, ja faktiskt ända fram till efter 01 på natten!).  Vi åt gott och pratade gamla goda och dåliga minnen. Stina har på senare tid fått ett nytt intresse, nämligen antikviteter och hon sprang runt i huset mitt i natten och jagade eventuella dyrgripar som kunde gömma sig i våra skåp och hyllor! Riktigt kul hade vi. Det runda bordet i uterummet fylldes med olika prylar. Stina hämtade den bärbara datorn och gick in på siter där man kunde se hur mycket föremålen var värda. Vi inser nu att vi bör ta hjälp av vår son Erik som jobbar med installation av inbrottslarm... Jag som trodde att vi bara hade en massa skräp i skåpen!

Efter en härlig sovmorgon klev vi upp och åt frukost. Vinden ven i knutarna och det kändes inte så inbjudande att ta sig ut på en långpromenad... Istället bestämde vi oss för att städa Stinas gamla rum. Stina flyttade faktiskt hemifrån för 6-7 år sedan men rummet har stått som det alltid gjort förutom att Petter har flyttat in och ut och lämnat kvar div saker varje gång... Nu har Petter flyttat till studier i Stockholm och veckan innan han åkte gjorde han en storrensning av kläder, prylar från Spanien, Kina och Mexico. Nu var bara Stinas grejer kvar.Efter några timmars arbete är nu rummet nästan tomt. Det var inte mycket som Stina ville ta med sig till lägenheten i stan utan det mesta är nu på väg till soptippen som restavfall.


Två säckar fyllda med tonårsminnen!

Varför vi är ivriga att städa huset är ju p g a att Lena och Johan så småningom ska ta huset i besittning och i huset vi ska bygga kommer det inte att finns några lagerutrymmen som vi har nu!

Inga - HARO-helg

Sång författad av Elisabeth Larsson
påhejad av Birgitta, Elisabeth P-I, Ruth och Inga
Mel Apladalen

Det var på hösten, javisst en fredá,
vi skulle träffas och revoltera
till Inga Alke vi kosan styr
att resonera om sånt oss bryr.

En härlig frukost vi oss traktera
sen ut på Norderön vi spatsera
en massa frågor vi svara på,
hur mycket kan vi - det såg vi då!

Kräftor på fredag, filet på lördag
vi har det bra, vi kan inte klaga
Birgitta åter har hastat hit
en sån som oss, ja, en Haroit!


Kräftfest fredag kväll. Elisabeth Prydz-Isacson.


Ruth Engelheart instruerar Birgitta Söderström i golf under frågepromenad
på  Norderön.


Elisabeth Larsson har talang för golf!


Är man ute på promenad på Norderön kan man ibland stöta på lite annorlunda
djur, som här en tjurig åsna med sin ägarinna Anna Hoffner!


Inga - En död färjman?

Ett litet tips.

Om man har varit på studieresa en hel dag och uttröttad kommer hem för att ta färjan från Isön till Norderön mitt i natten ska man inte tro att färjmannen ligger död inne i vaktstugan när han inte öppnar dörren när man ringer på för att be om  skjuts över sjön. Man ska inte vänta en timme till i bilen och försöka sova och tänka att "om nu färjmannen är död i stugan kan jag vänta till i morgon bitti då kommer det säkert en ny och skjutsar hem mig". Sedan ska man inte, helt dumt, gå och ringa på igen efter ännu en timme till och tänka att "om han ändå lever lite grann så kanske han hör mig denna gång och ger ifrån sig ett litet ljud eller kravlar sig upp om jag ringer på". Nej, man ska heller inte vänta så länge så att man börjar yra av ren utmattning, mår illa och får hallucinationer av hunger och trötthet .
 
Så här ska det gå till:
När färjmannen inte öppnar dörren efter första påringningen ska man krypa under bommen, knata uppför trappan, knacka på färjhytten för DÄR ligger han förmodligen och sover. Och när han vaknar skjutsar han Dig gladeligen över sundet så att du får Din välbehövliga skönhetssömn!  Man kan också göra det enkelt för sig och ta med sig sin mobil när man åker iväg på morgonen, det är nog det bästa alternativet. Mobiltelefonen underlättar otroligt mycket för då kan man ringa och beställa färjan så att den är startklar när man kommer fram till Isön.

Hem ljuva hem är bättre än baksätet på en liten Rover 25!

Inga - Utstakning av Huset

Einar och jag har varit ute på tomten idag och stakat ut var huset ska stå.


Jag går med slagruta för att se om jag kan hitta några cyrrykryss i huset!

Inga - Brand i Funäsdalen???

Jag har tydligen svårt att ta mig ur teman som jag börjar skriva om. Är det inte vårstädning så är det som nu bränder! Einar och jag har tillbringat ett dygn i Funäsdalen. Han har varit där på möte med Jämtland/Härjedelens Golfförbund och jag följde med som sällskapsdam, typ. Resan dit i går morse var fantastisk. Vackert väder och härliga färger på fjället. Vi körde över Flatruet och då är man ju precis på kalfjället där de flesta renar befinner sig nu. Vi passerade stora flockar med renar...


Under dagen tog jag promender i trakterna runt Funäsdalen. Efter en sen middag med golffolket var det dags att gå till sängs. Plötsligt, när vi tittade ut genom fönstret,  fick vi se en jättestor brand ca 2 km från hotellet där vi bodde. Det såg ut som om det var någon lagerlokal e dyl som stod i brand och att lågorna slog ut från fönstren.  Vi blev rätt uppskärrade men plötsligt falnade lågorna och man såg inte ens en liten, liten glöd!!!??? I morse tog jag en promenad för att titta på förödelsen men inte ett spår syntes av någon brand. Jag frågade receptionisten om hon hört något om en brand i natt men nej det hade hon inte.  Som tur är var det inte bara jag som såg det hela utan även bl a en kvinna från Funäsdalen som kunde säga precis var den brann. Är det någon som kan säga vad som kan ha hänt? Säg bara inte att det berodde nog på vad vi druckit till maten...

Stina- Grattis mamma!

Inte konstigt att du får jobb till höger och vänster...over and out

Inga - Norderön är intakt!

Igår hade vi, som jag berättade i tidigare inlägg, eldning av ris på vår nya tomt. Lena, Johan, Erik och Einar slet och drog ris hela dagen, själv stod jag för mathållningen och, till viss del, passning av Liam och Gabriel. Tyvärr var det så blött i rishögarna efter allt regnande att det var näst intill omöjligt att få fyr trots en hel del spillolja. De viktigaste högarna är i alla fall (snart) uppbrunna för att vi sedan ska kunna gå vidare med stubborttagningen om några veckor.

Erik övre bilden. Johan och Einar nedre.

 
Lena tar en meditationspaus.


Gabriel hittar ett dinosaurieskelett!


På kvällen blev det kräftfest!


Lena med guld i mun...


Brandkontrollant Lars-Johan!

Inga - Planeringsdagar i Åre

Hur kul kan det vara att ha två hela planeringsdagar med jobbet?

Får jag besvara frågan själv så säger jag: Hur kul som helst! Hälsocentralen Zätagränd där jag jobbar ska flytta om 2 1/2 år.  Vi ska få en helt nybyggd HC där vi själva ska få påverka hur den ska se ut! Nu åkte vi alltså på en brainstormresa till Åre och Hotell Fjällgården tillsammans med hela personalen på 35 pers och projektledare, arkitekt, fastigheteschefef och en beteendevetare. De hade lagt ner ett stort arbete på programmet för dessa två dagar och vi var enormt laddade!

Efter första dagen var vi rätt utpumpade när vi gick ner till after work på kvällen. Vad vi då, efter något glas vin eller öl, upptäckte var att vi kunde glömma alla fantastiska idéer vi haft under våra grupparbeten under dagen beträffande hur huset skulle se ut, nya arbetsmetoder m m. Det var nu det började, insåg vi. Mellan 18-19 hade vi kommit fram till helt NYA strålande idéer. Samtidigt löste vi en del världsproblem, som t ex svälten i tredje världen + de flesta av problemen i Kina och USA. Vad är kontentan av detta? Du får själv räkna ut svaret.

Här är mina arbetskramrater sekr Pia, sekr Inga-Lena, dr David och jag, lyckliga över att ha bidragit till att lösa många världsliga problem!


RSS 2.0