mamma om du är så här entusiastisk blir jag orolig för dig-Lisa


Petter-Lhasa de Sela

En av mina absoluta största favorit-musikartister dog nyligen 37 år gammal i bröstcancer, tänkte hedra med en av hennes nya låtar som hon släppte förra året:
Ett tips är också att lyssna på la llorona och the living road som är hennes tidigare album

Welcome to Clooney Island

Ingen har väl missat att George Clooney ska komma till Sverige och Jämtland? Det är ju en höjdare utan dess like! Lite upphetsad blev jag allt när dotter Lena, som nyss flyttat hem till Norderön igen med sin familj, kom in häromkvällen och berättade om det senaste: GEORGE CLOONEY SKA SPELA IN EN SCEN PÅ ISÖN OCH TROLIGTVIS ÄVEN PÅ VÅRAN FÄRJA! Hon hade läst ett tillkännagivande i ÖP där det stod att isvägen till Norderön ska vara stängd under kortare perioder under lördagen samt att färjan skulle stå under förmiddagen! Man lägger då ihop ett och ett och får det till att George Clooney kommer att jagas över isen, hoppa på färjan, hota färjmannen (Stackars Gunnar!) som skjutsar över honom till Norderön!!! Det är där Lena kommer in i bilden, och är det så att hon vill ha hjälp så ställer man ju upp naturligtvis! Jag har förstått att hon, av en händelse, ska sitta och grilla korv nere vid färjan för att vara beredd...

Hur Lena sedan räknat ut det vet jag inte men jag vet att hon har varit osynlig under helgen. Jag vet även att en doft av nybakade kanelbullar har spridit sig från huset hela dagen idag. Jag har också hört ryktas att hon planerar att säga upp sig från sitt jobb, döpa om Norderön till Clooney Island, öppna vandrarhem där besökarna får betala 3000 kr/natt inkl kanelbullar! Ja, vad skulle man inte göra för att få sova på ön dit George Clooney kom vintern 2010 för att spela in en film men blev kidnappad av en tjej med cinnamon buns som lockbete?

Vad gör en glad? eller Livet på en ö

Ja, vad gör en glad nu när man har sitt drömhus, sin drömman, sina drömbarn och sitt drömbarnbarn??? Jo naturligtvis att vi har fått ISVÄG till Norderön igen. Det är egentligen samma känsla varje år. Man går och väntar och väntar och längtar. Plötsligt en dag, när man har gett upp och tror att "nää, det blir nog ingen isväg till Norderön i år" så öppnas isvägen. De blinkande lamporna slocknar och det betyder: "Bästa Norderöbor! Nu är ni fria att åka och komma hem precis när ni vill! Ni behöver inte längre väcka färjmännen när ni ska hem sent på kvällen eller åka med flyget tidigt en morgon. Kör, bara KÖR". 

Rykten går när det gått över en månad med 20-30 minusgrader och man tycker att isvägen borde ha öppnats för en vecka sedan. "Jag har hört att det fattas 8,5 cm innan vägen öppnas", säger någon. En annan säger: "Tydligen är det en spricka tvärs över vägen som måste frysa ihop, räkna med 4 dagar till" eller "Det ser ut som en vak har gått upp vid land". Ja, så kan det låta men helt plötsligt är den ÖPPEN och livet leker... Man kan ta det lugnt på morgonen.... tre minuter sen spelar ingen roll när man har ISVÄG!  Man behöver inte titta på klockan och räkna ut att man behöver 15 minuter från stan, 9 minuter (för att vara säker) från brofästet till Norderöfärjan för att komma med båten.  Helt ohämmat skiter man i vad klockan är och bara ÅKER! Det du! Vad ger du mig för DET? Underbart! ..... fram till påsk. Då är det dags för oss att börja titta på klockan och åka färja igen men det är helt OK!

Sånt är livet på en ö. Nån bro vill vi INTE ha!

Fler bilder

Eftersom jag inte har så mycket annat i huvudet än Huset och eftersom några facebook-vänner har önskat fler foton på huset så ställer jag upp på det.  Here we go!
Favoritfönstret. Lite sakralt - alltså lite min stil! Här kommer det aldrig att sättas upp några gardiner!
Favoritköket! Här trivs jag som fisken i vattnet och här har vi redan haft flera roliga fester och ser fram emot många fler!!!
Favoritöppenspisen! - Utan ved! Efter att ha haft vedeldning i 27 år har vi bestämt att vi aldrig ska syssla med ved mer... Våra tre keramikvedträn räcker gott och  är fantastiska och spisbränsle ger en mysig värme. Varför hålla på å krångla med ved!!!
Favoritsovrummet!Sedan några bilder på våra färgstarka bad- resp duschrum.


Badrummet - Här ska vi ha en badkar men vi kan inte bestämma oss om vi ska ha inkaklat, vanligt, bubbel, massage. Vill gärna ha förslag!
Duschrummet/gästtoa 

Favoritmannen - som idag varit gift med mig i 32 år och nu äntligen får sitta i lugn och ro och titta på en film på sin nya TV.  Det är bäst att han njuter nu för snart kan det bli nya projekt!!!


Resten av rummen är inte så fotovänliga än men återkommer. Roligt om bilderna kan inspirera dig som ska eller håller på att bygga nytt eller renovera. När man bygger ställs man numera inför så många val som inte var aktuella när vi byggde vårt förra hus för 27 år sedan. Mycket tankemöda ligger bakom varje detalj. Som det känns idag så har vi tagit de rätta besluten varje gång men det kan hända att vi kommer på andra tankar efter hand... Just nu är vi bara JÄTTEGLADA att vi kommit så långt. Vi jobbar vidare med detaljerna... Bl a har Erik dragit för högtalare i de flesta rum och dessa ska fällas in. Mysigt med "hissmusik" i badrummet och tvättstugan! Får man ha det så här bra?

RSS 2.0