LCHF-pizzzzza
Helt plötsligt får man ett ryck och vill gå ner 10 kg. Det händer mig då och då. Nu är det dags igen och denna gång blir det genom LCHF-metoden. Känns som det passar mig perfekt. Man få äta en massa god mat med grädde och smör men NO, NO, NO när det gäller potatis, pasta, ris och bröd. Vad sägs om Brieost, skinka och ägg till frukost.... Hotellfrukost skulle jag väl säga. På måndag är jag inne i vecka 3. Det händer en del när man ändrar sin kost och drastiskt minskar kolhydratintaget. Jag är nu inne i stadiet frossa och huvudvärk men det går säkert strax över.
Till dagens middag hittade jag ett recept på pizza som passade både Einar, Liam och mig själv:
LCHF-Pizza
Pizzabotten:
120 g Philadelphiaost
4 små ägg
2 dl vispgrädde
1 dl parmesanost eller annan smakrik ost
1 msk pizzakrydda
5 dl riven ost "vanlig"
Pizzasås:
1 burk krossade tomater
1 msk olivolja
1 msk vinäger
1 tsk oregano
1 grönsaksbuljong
1-2 msk hackad persilja
1 vitlöksklyfta
Svartpeppar o salt efter behag
Koka upp och låt puttra
Pizzatopping:
1 pkt parmaskinka
1 rödlök
Kalamataoliver utan kärnor
1 påse riven mozarella
1 pkt fetaost
Pizzakrydda
Gör så här:
Ugnen 175 grader
Klä en långpanna med papper.
Vispa ihop Philadelphiaost och ägg till en jämn smet. Tillsätt grädden och parmesanosten. Vispa ordentligt. Blanda sedan i resten av pizzabottenosten.
Häll allt i den pappersklädda plåten och bred ut till en jämn smet.
Grädda i 175 grader i ca 30 min tills den blir gyllanbrun - Kolla även botten...
Under tiden kokar ni ihop tomatsåsen och förbereder toppingen.
När botten är fädig tar ni ut den ur ugnen. Bred på tomatsåsen och toppingen. Ställ in pizzan i 200 grader tills osten smält