LCHF-pizzzzza

Helt plötsligt får man ett ryck och vill gå ner 10 kg. Det händer mig då och då. Nu är det dags igen och denna gång blir det genom LCHF-metoden.  Känns som det passar mig perfekt. Man få äta en massa god mat med grädde och smör men NO, NO, NO när det gäller potatis, pasta, ris och bröd. Vad sägs om Brieost, skinka och ägg till frukost.... Hotellfrukost skulle jag väl säga. På måndag är jag inne i vecka 3. Det händer en del när man ändrar sin kost och drastiskt minskar kolhydratintaget. Jag är nu inne i stadiet frossa och huvudvärk men det går säkert strax över.

Till dagens middag hittade jag ett recept på pizza som passade både Einar, Liam och mig själv:

LCHF-Pizza 

Pizzabotten
:

120 g Philadelphiaost
4 små ägg
2 dl vispgrädde
1 dl parmesanost eller annan smakrik ost
1 msk pizzakrydda
5 dl riven ost "vanlig"

Pizzasås:

1 burk krossade tomater
1 msk olivolja
1 msk vinäger
1 tsk oregano
1 grönsaksbuljong
1-2 msk hackad persilja
1 vitlöksklyfta
Svartpeppar o salt efter behag

Koka upp och låt puttra

Pizzatopping:

1 pkt parmaskinka
1 rödlök
Kalamataoliver utan kärnor
1 påse riven mozarella
1 pkt fetaost
Pizzakrydda

Gör så här:

Ugnen 175 grader

Klä en långpanna med papper.

Vispa ihop Philadelphiaost och  ägg till en jämn smet. Tillsätt grädden och parmesanosten. Vispa ordentligt. Blanda sedan i resten av pizzabottenosten.

Häll allt i den pappersklädda plåten och bred ut till en jämn smet.

Grädda i 175 grader i ca 30 min tills den blir gyllanbrun - Kolla även botten...

Under tiden kokar ni ihop tomatsåsen och förbereder toppingen.

När botten är fädig tar ni ut den ur ugnen. Bred på tomatsåsen och toppingen. Ställ in pizzan i 200 grader tills osten smältNu vet jag vad som händer...

Nu vet jag vad som händer när man glömmer en burk coca cola i bilen över natten när det är 15-20 grader kallt. Liam och jag skulle ut och åka skidor nu på förmiddagen och jag skulle hämta ett par vantar i bilen. Jag öppnade bakdörren och tror inte mina ögon! Jag förstår inte alls vad som hänt. Ser ut som stora sågspån som sitter i tak, klädseln, golvet, fönstren, alla små springor. Jag insåg ändå rel snabbt att det var coke när jag smakade på ett "spån"... Hittade en nästan tom burk på golvet och minns att jag lagt den där igår på väg hem från stan. När jag står där med bildörrarna öppna, bilmattor och skräp utslängt i snön kommer Lars förbi med lilla vovven Rover och undrar vad i helsefyr jag håller på med! "Städar du bilen ute i 17 minusgrader när du har ett varmgarage att vara i???" När jag förklarat hur det låg till berättade Lars att han råkade ut för samma sak för några veckor sedan men då gällde det två burkar! Det blev storstädning även där. Försökte sopa ut det jag kunde men fick lägga ner projektet. Har i alla fall tagit bort allt i tak och det mesta på dynorna. Har nu ställt in bilen i garaget på upptining, snart blir det vatten och trasa på all coca cola-klet som finns kvar i bilen! Jag tror inte jag kommer att drabbas av detta igen. I alla fall inte så länge jag har minnet i behåll! Skidturen??? Jodå vi kom iväg till slut. Kallt men skönt att komma in igen sen. Liam är en hejare i spåren!

RSS 2.0