Puerto Escondido

Vi ar tillbaka i Puerto Escondido och hotel Rincon del Pacifico dar vi bodde med Petter sex dagar for 14 manader sedan. Inte hade vi val trott att vi skulle vara har sa snart igen.

Puert Escondido ar raka motsatsen till Acapulco. Har finns nastan enbart lag bebyggelse och det ar mycket avslappnat och enkelt att semestra har. 20.000 inv har staden som ligger i en sluttning ovanfor stranderna. Bor man som vi pa Principalstranden har man god uppsikt ñver vad som hander och det ar en upplevelse att kliva upp kl 07 och titta pa nar fiskegubbarna kommer  in med sina sma fiskebatar, tar sats och kor rakt upp pa stranden med, forhoppningsvis, fulla baten med fisk. I samma stund kommer massor med kvinnor springande med sina byttor och slanger sig med huvudena fore ner i baten for att roffa at sig de basta firrarna! Detta skadespel haller pa fram till ca 09.

Puerto Escondido var ett innestalle for amerikanska hippies i slutet av 60-talet. Manga blev kvar... Det var forresten en f d hippie (kvinna, ca 65 ar nu) som vi traffade i Oaxaca forra aret, som da hjalpte oss att boka detta hotell som ags av en kamrat till henne. Thanks to her!

Inte vet jag hur Petter bar sig at nar han ringde och bokade rum at oss fore jul men vi har fatt den basta av hotellets tva sviter som har en liten terass och ligger precis pa stranden! Thanks to Petter!

image23

image24

Einar och jag pa terassen.

Bussresan fran Acapulco tog nastan 9 timmar. Det var spannande att aka in i alla byar och samhallen men tragiskt att se 40 mils sopstation efter vagen! Pa bussresan traffade vi ett trevligt par fran Israel, 67 och 71 ar unga, som vi "lurade med" hit till hotellet. De blev fortjusta over vad de sag och speciellt i morse nar batarna kom in. Idag har vi fatt berattat om hemskheter fran Israel och allt de upplevt dar, att man bara orkar... Kanske inte konstigt att de reser ca 4 manader om aret.

Idag har vi tagit det lugnt och installerat oss i sviten!!! Har i alla fall promenerat bort till Zicatelastranden som ar ett Mecka for surfare. Vagorna dar ar skyhoga!

30 grader i luften och 29 i vattnet med termometer fran Claes Ohlsson i Ostersund sa det maste stamma!

image25

Utsikt fran sviten!

Kommentarer
Postat av: Stina

guuuud vad härligt!!

2008-03-13 @ 07:02:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0