Inga - Härlig helg på Norderön!

I helgen har vi firat Valborg ordentligt hos oss på Norderön! På torsdagen kom svärmor Greta hit till oss med tåget från Sundsvall, första gången ensam efter att farfar Lars gått bort. Greta är hur pigg som helst och det är naturligtvis roligt. Hämtade Liam hos pappa Tomas och sedan bar det iväg ut till ön. Blev stannande på Isön p g a färjproblem men det fixade sig till slut som tur var eftersom vi skulle hem och fira Valborg med allt vad det innebär.

I år sköter vår del av ön firandet av alla högtider värda att fira, d v s valborg, midsommar, surströmmingspremiären och lucia. Efter att ha fixat käk till svärmor, barnbarn och man drog jag iväg för att hjälpa till med det sista inför valborgsmässofirandet. Klockan 20.00 började gästerna anlända men det var lite svårt att få in dem i lokalen eftersom det var så vackert väder. Efter sedvanlig smörgås och tårta blev det sedan brasa och fyrverkeri. I år hade vi valborgselden på vår nya tomt där vi drog ihop ris i höstas. För säkerhets skull hade brandvärnet på Norderön kört fram brandbilen... Det hade kunnnat bli en rafflande blogg dagen efter! Helt vindstilla brann elden som ett skolexempel på majbrasor!

Under kvällen kom Stina och Lena och Johan. Lena och Johan hade åkt bil hela dagen från Tranås där de besökt Johans mormor.

Dagen efter började Johan jobba men resten var kvar här. Golfbanan på Norderön öppnades och vi tillbringade ganska mycket tid där med att serva gästerna. På kvällen middag med familj + Victor och Anna-Frida som bilat upp från Mariestad. Stina, Lena och jag satt uppe till sent eftersom vi hade en del viktiga spörsmål att avhandla innan sänggång...

I morse blev det biltvätt, däckbyte på min bil och lite pyssel på gården. Tjejerna och Liam drog iväg in till stan på eftermiddagen. Trevlig middagsinbjudan fick vi från Victor och Anna-Frida som bjöd på pizzafest i kväll. Victor agerade bagare, numer mycket proffsig sådan! Vi andra satt som fågelungar och lät oss matas! Inte bara pizza serverades. Även en mycket sofistikerad förrätt med huvudsakligt inslag av tomat! Efterrätten hade marin anknytning...

Inte många foton har tagits denna helg men här kommer i alla fall några:


Liam tar i så att det knakar för att hissa upp min bil


Einar byter däcket


Liam sänker ner bilen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0