Släkten är bäst och värst!

Kunde inte ha fått en bättre avslutning på min semester än helgen som gått. Vi har tillbringat helgen i Ljungaverk där årets upplaga av Släktgolfen Wirén Open gått av stapeln. Varje år anordnar vi en släktgolftävling någonstans i Sverige beroende på vem som vann tävlingen året innan. Den som vann anordnar nämligen nästa års tävling.

I år träffades vi hos morbror Rolf och moster Eivi i Johannisberg på fredag kväll och avnjöt en härlig måltid samt sjöng och umgicks tills bror Börje blev trött (mycket vanligt förekommande!) då vi fick skjuts till vårt föräldrahem i Sörhångsta.

Lördagen ägnades åt golftävlingen där jag i år var tvungen att utgå p g a skada i armbågen... Istället var jag caddie till moster Berit och det var jobbigt nog i den tropiska hettan som rådde! men roligt hade vi! Jag var brudnäbb till Berit och Dan när de gifte sig för sisådär 46-47 år sedan och Berit tyckte att det var på tiden att jag steg i graderna - och det blev alltså till caddie!

På kvällen var det dags för fest igen. Vädret var på vår sida även denna kväll och vi kunde sitta ute och njuta av sommarvärmen. Flera släktingar som inte spelar golf anslöt sig under kvällen och det var roligt att träffa dem igen. Mamma Siv och pappa Sven kom också några timmar och pappa spelade dragspel till allsången precis som han alltid gjort vid våra kalas. Han avslutade sin närvaro vid festen med "Knô dig in" som har blivit ett stående inslag genom åren. Vi skrålade och sjöng den 3-4 gånger tills pappa blev trött...( - Han fyllde 89 i måndags så han har rätt att bli trött vilket däremot inte bror Börje har! Han fyller bara 60 den 1 november!)

Trots att inte Einar vann årets släktgolf får han/vi äran att anordna nästa års tävling på Norderön. Det ska bli oss ett stort nöje! Vi har ju en ny jättefin 18-hålsbana och bra boende för alla tillresta så det ska bli roligt!

Jag vill tacka alla glada släktingar för ett jättetrevlig helg och ett speciellt tack till Er alla i Ljungaverkstrakten som lagat all mat som vi åt under dagarna två! TACK!

Nästa helg är det dop av Helenas och Thomas lille Edward i Torps kyrka så då är vi många som träffas igen!


Mamma och pappa på släktmiddag


Senaste tillskottet i släkten - Edward - Deltar väl i släktgolfen om några år




Kommentarer
Postat av: Börje

Håller med till 98 % !

2009-08-10 @ 18:34:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0