Ett litet middagstips

I kväll kommer våra goda vänner Gerd och Lars på middag. Till förrätt blir det kräftstjärtsröra på toast. Till huvudrätt grekisk pytt och till efterrätt vit chokladmousse med hallon och blåbär. Jag kan redan nu säga att jag misslyckats med moussen för den stelnar inte.... Det får bli mycket vin till maten så kanske gästerna är nöjda ändå med efterrätten.

Jag gillar denna rätt dels för att den är jättegod och dels för att det är allt i en form!

Här kommer receptet på Grekisk Pytt:

1 kg fläsk- eller kycklingfilé
10-12 potatisar med skal
3 chorizokorvar
2 paprikor, röd o gul
2 pkt fetaost
1 squash
Gröna oliver
2 röda lökar
1 pkt plommontomater

Marinad:
2 dl olivolja
1 msk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
Salt, peppar

Blanda marinaden. Skär köttet i små bitar och lägg det i marinaden några timmar. Skär potatisen i tunna klyftor. Skär korv, squash, paprika och tomater i stora bitar. Dela rödlöken och skiva i tunna skivor. Lägg allt i en långpanna. Häll över marinaden och ställ i ugnen. Grädda 45 minuter i 200-225 grader. Blanda om efter 10, 20 och 30 minuter. Bryt i fetaosten tillsammans med oliverna när det är 15 minuter kvar. Servera gärna tzatziki och baguetter till.


Smaklig måltid!

Kommentarer
Postat av: annelie

Ja men med vin smakar allt bra !! Klart att de blir nöjda med efterrätten.

2011-02-19 @ 18:58:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0